M:s miljonkampanj:  Reinfeldt i radio

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Moderaternas Per Nilsson tror att Reinfeldt välbekanta stämma är ett vinnande koncept.
Foto: Lisa Mattisson Exp

Nu storsatsar Moderaterna på en ny miljonkampanj.

Expressen.se kan i dag berätta att partiet på onsdag släpper en stor satsning på radioreklam med Reinfeldt som frontfigur.

Reklamen kostade cirka en miljon kronor och ska rulla i flera kanaler ända fram till valdagen.

- Det är såklart extra roligt att så många får lyssna på Fredrik Reinfeldt till morgonkaffet, på jobbet eller under löpturen, säger Per Nilsson, kommunkations- och analyschef i Moderaterna.

Expressen.se har tidigare kunnat berätta att Moderaterna satsade 24 miljoner på en kampanj mot de rödgröna, där de på olika affischer varnade för motståndarnas politik. Nu satsar Moderaterna på en ny miljonkampanj. Expressen.se kan i dag berätta att partiet på onsdag släpper en radiokampanj. Det handlar om två kampanjbudskap från Fredrik Reinfeldt som ska gå i radio över hela landet, samt sändas i 15 lokala varianter. Kanalerna som ska sända budskapet är Mix Megapol, Rix FM, Bandit och NRJ samt en rad lokala stationer.

Reinfeldts stämma vinnande koncept

Satsningen kostar ungefär en miljon kronor och ska löpa på ända fram till valdagen.

- Radio är ett bra sätt att nå ut till människor med tydliga budskap. Vi har valt att berätta om vår politik för fler jobb. Vårt mål är att över fem miljoner människor ska ha ett jobb att gå till år 2020. Det står mot Socialdemokraterna som istället prioriterar höjda bidrag och skatter, säger Per Nilsson, kommunkations- och analyschef i Moderaterna, till Expressen.se.

Han tror att Reinfeldts välbekanta stämma är ett vinnande koncept. 

- Det är såklart extra roligt att så många får lyssna på Fredrik Reinfeldt till morgonkaffet, på jobbet eller under löpturen. Han är den politiker med högst förtroende i Sverige och många blir nog glada av att höra honom på radion, säger Nilsson.