Spärrarna står öppna när Miljöpartiets valturné med toppnamnen Gustaf Fridolin, Åsa Romson, Maria Wetterstrand och Isabella Lövin kliver upp mot pendeltågsperrongen för att ta tåget vidare mot Uppsala.
Innan dess har de i ett gemensamt utspel på Centralstationen i Stockholm gått till kraftfullt angrepp mot statliga Vattenfall, som står bakom flera brunkolsgruvor i Tyskland och nu planerar att utöka gruvdriften.
- Det innebär en massaker på jordbruksmark och skogsmark. 3 000 människor måste tvångsförflyttas, säger språkröret Åsa Romson.
Att de valt att fokusera på just tyska kolgruvor i valspurten är taktik för att komma åt alliansen.
- Vi har valt den här frågan om Vattenfall för att regeringen säger att de ska ta ansvar internationellt - men här har de valt att inte göra det. Hur svenska staten styr Vattenfall kan påverka Sveriges rykte och vårt förtroende internationellt, säger Maria Wetterstrand.
Hon är medveten om att det är en fråga som inte alla väljare har kunskap om - men tror ändå att det kan locka fler människor att rösta på den rödgröna oppositionen.
- Det är fullt möjligt att den enskilde väljaren inte kan så mycket om Vattenfalls planer på kolkraft i tyskland men det är en väldigt viktig fråga och den påverkar också koldioxidutsläppen direkt, säger Maria Wetterstrand.
Hon har nyligen gjort comeback i valrörelsen - men hävdar att hon inte är intresserad av en ministerpost vid en eventuell rödgrön valseger:
- Jag har inga planer på att sitta i regering. Min man är minister i Finland och man kan inte ha två ministrar i familjen samtidigt, det är inte praktiskt möjligt.