Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Löfven om tvisterna med MP: "Ser bra ut"

Stefan Löfven intervjuas av Expressens Johanna Cardell. Foto: Tommy Pedersen
"Vi har regelbundna kontakter på olika nivåer", säger Löfven om förhandlingarna. Foto: Tommy Pedersen
S-ledaren Stefan Löfven säger att arbetet ser bra ut i nuläget: "Det är hela det breda politiska fältet som ska gås igenom. Det går bra." Foto: Tommy Pedersen

Förhandlingar mellan S och MP pågår för fullt.

För att kunna bilda en stark regering måste Stefan Löfven och Socialdemokraterna medla.

– Det är en situation som vi har att hantera nu, och den är här och nu. Men vi har kännedom om varandra och kan varandra, säger Löfven.

Sen den Socialdemokratiska valvinsten har förhandlingar pågått för fullt för att få ihop en regering. I dag har Socialdemokraternas riksdagsgrupp gått samman, samtidigt hålls ständiga samtal med Miljöpartiet.

S-ledaren Stefan Löfven säger att arbetet ser bra ut i nuläget.

– Det pågår absolut. Det är hela det breda politiska fältet som ska gås igenom. Det går bra, säger blivande statsminister Stefan Löfven.

"Ser väldigt bra ut"

Om han kommer sitta i förhandlingar i dag vet han inte i nuläget. Men de regelbundna samtalen med Miljöpartiet går bra, menar han.

– Det ser väldigt bra ut. Vi har regelbundna kontakter på olika nivåer. Det är flera personer som är inblandade. Det känns väldigt bra, säger Stefan Löfven.

Ni är oense i flera frågor. Kärnkraften är en sådan. MP vill stänga två reaktorer nästa mandatperiod. Hur ska ni hitta en lösning?

– Det kommer vi presentera när vi är klara. Så fort vi är färdiga ska ni få höra hur vi har löst de olika frågorna. Det kommer att lösa sig.

Vinster i välfärden

Även frågan om vinster i välfärden jobbar de båda partierna hårt på att mötas i.

– Ja, vi kommer att berätta hur vi ser på detta och vad vi har för lösningar på detta.

– Vi har sedan tidigare gått igenom alla politiska områden och gjort det flera gånger. Men det är en situation som vi har att hantera nu, och den är här och nu. Men vi har kännedom om varandra och kan varandra. Det är bra.

Hur ser ni på att kunna driva igenom regeringspolitik med en riksdag som faktiskt ser ut som den gör nu? Det är skillnad på tidigare minoritetsregeringar.

– Det är som jag pratat om hela tiden om att behovet att söka samförstånd och titta över blockgränsen så det är det som är vår uppgift. Då har alla ett ansvar i detta, säger Stefan Löfven.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!