Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon skyller våldtäkter och rån på invandrare

Kristina Nåvall har uppmanats av SD-ledningen att lämna alla sina uppdrag i partiet efter Expressens avslöjande.
Foto: Lisa Mattisson

Kristina Nåvall, 46, var förstanamn på Sverigedemokraternas kommunlista i Lycksele och partiets andranamn på landstingslistan i Västerbotten.

I dag uppmanades hon av SD:s ledning att avgå och lämna alla sina uppdrag.

Beskedet kom efter att Expressen och Researchgruppen avslöjat att hon skrivit en lång rad hatiska och rasistiska inlägg på sajter som Avpixlat och Exponerat.

Bland annat har hon skrivit:

"Det är nästan så att jag hoppas att dom som besöker Eurovision 2013 i Malmö får en rejäl 'kulturberikning' rån, misshandel, skottlossning, våldtäkter."

När Avpixlat förra våren la ut en artikel med rubriken "Islam ska regera världen en dag" kommenterade hon:

"Islam är djävulens religion."

Hatet mot islam är ett genomgående tema i hennes kommentarer som skett under en pseudonym:

"Dom borde införa en grisfest på Ramadan för att blanda in lite svenskt...."

Och:

"Kusingiften i flera generationer bakåt sätter tyvärr sina spår.... och då funkar inte hjärnan fullt ut på dom  heller..."

Hon sammanfattar:

"Fy f*n vad jag hatar islam, jag orkar inte med denna djävulens ideologi"

När Avpixlat tidigare rapporterade om "Tuffa säkerhetskrav på Eurovision 2013" kommenterade Kristina Nåvall:

"Det är nästan så att jag hoppas att dom som besöker Eurovision 2013 i Malmö får en rejäl "kulturberikning" rån, misshandel, skottlossning, våldtäkter.....ja besökarna till Eurovisionen i Malmö borde få känna på verkligheten i Sverige. Tråkigt att behöva skriva så här, men tyvärr så behöver folket få veta sanningen om vad som egentligen sker i det här landet."

”Inte den första invandraren”

När Avpixlat sommaren 2012 skrev om en elevassistent som misstänktes ha våldtagit särskoleelever kommenterade hon:

"(XXXX) är inte den första invandraren som har gjort bort sig inom vård och omsorg i Sverige.  Avpixlat och Politiskt Inkorrekt har skrivit om flera invandrare förut som har våldtagit både sjuka, handikappade och äldre....och fler lär det bli :("

På Avpixlat använder hon uttrycket kulturberikare om flyktingar, och förklarar att hon inte står ut med fler nu:

"Jag pallar inte att vi ska ta emot flera i detta land....jag orkar inte mer. Jag har fått nog av kulturberikare nu. Och jag har märk en sak.....Många EXPO anhängare som är tjejer/kvinnor dom är fula/stygga, och dessa fula EXPO kvinnor har aldrig blivit utsatta för dessa kulturberikare. Sverigedemokrater som är kvinnor, dom ser ofta bra ut och dom har provat på h*lvetet att bli förföljd och trakasserade av dessa kuturberikare."

Svenska journalister har hon inte mycket till övers för. På Avpixlat skriver hon:

"Må Satan ta svensk media! Men det har han kanske redan gjort? :("

På sajten Politiskt inkorrekt skriver hon:

"Dessa omskurna och förhudslösa gaphalsar är då inget för mig."

På Politiskt inkorrekt skriver hon i en kommentar till artikeln "Somalisk våldtäktsman vill inte bli utvisad":

"Det märks att Mohammed är världens vanligaste namn och det är ju förbaske mig heltsjukt att så många Mohammed har begått våldtäktsbrott mm i detta land. Må satan ta den svenska regeringen som bara fyller på med ännu flera av dessa Mohammed. Varje dag år ut och år in så kommer det in ännu flera. Och må satan ta svensk ljugmedia! som undanhåller sanningen och som pixlar bilder på utländska förbrytare!"

Under artikeln "Ung arab häktad för våldtäkt" skriver hon på Politiskt inkorrekt:

"Politikernas döttrar har inte blivit våldtagna av dessa kuturberikare, det är en av anldningarna till att våra politiker inte tar detta på allvar. Politikerna är själva inte drabbade och då bryr dom sig inte."

”Ni vet ingenting om mig”

Kristina Nåvall sammanfattar sin syn på Islam på Politiskt inkorrekt:

"Jag kommer aldrig att gilla Islam! Det spelar ingen roll hur mycket media höjer Islam mot skyarna och talar om att Islams religion är ofarlig! Jag vill inte ha Islam i mitt liv! Omskärelse, koraner, moskèer, halalslakt, hedersmord, heliga krig, tvångsgifte, kusingifte, känsseparerade badtidder, avdelade klassrum för kvinnor och män, hijab, niqab, burqa, slöja. Jag vill inte ta del av denna sjuka religion!!"

När Expressen knackar på hos Kristina Nåvall vill hon inte diskutera sina kommentarer och svarar så här sedan tidiningens team presenterat sig.

- Skämtar du med mig?

Vi har lite frågor till dig om dina kommentarer på Avpixlat.

- Du lägg bara av. Ni vet ingenting om mig.

Dörren slås igen.

På telefon strax efteråt säger hon:

- Men vet du vad? Jag har ingenting att säga er. Ha det så bra. Hej då.

Kristina Nåvall hör senare av sig på mejl - på exakt den mejladress som är registrerat på det konto som använts för de kontroversiella kommentarerna - och får efter önskemål ta del av sina inlägg.

Efter Sverigedemokraternas besked att hon tvingas lämna partiet under tisdagen ringer Expressen.se upp henne. Nåvall hälsar då att hon vill "ta del av beslutet direkt från partiet" och lägger på.