Du är en av 87 procent - ta ställning mot rasism

Publicerad

Valet är över, men vi fortsätter.

I dag går kampen mot rasismen in i en ny fas.

Visa att du hör till de 87 procent som inte röstade på SD. Att du säger nej till främlingsfientlighet. Att du säger ja till andra människor.

Stefan Löfven sa det i sitt tal efter valsegern.

"Det är trots allt så att 87 procent inte har röstat på Sverigedemokraterna".

Som Sveriges blivande statsminister tänker han samarbeta med alla partier för att förminska SD:s inflytande.

"Även om de fått 13 (procent) så innebär det inte per automatik att man har någon rätt med en vågmästarroll. Vi ska se till att de inte får den vågmästarrollen", sa Löfven.

Visst röstade du också mot främlingsfientlighet och rasism, för ett samhälle där alla människor är lika värda? Visa det genom att lägga till #87% i din profilbild på Twitter och Facebook. Använd gärna hashtaggen när du twittrar.

Klicka här för att få en egen symbol

 

Här kan du läsa hela Stefan Löfvens tal:

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt