Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Corazza Bildt Sveriges enda glada moderat

Anna Maria Corazza Bildt kryssar sig förbi Gunnar Hökmark i raketfart.

Här är Sveriges enda glada moderat.

Anna Maria Corazza Bildt kryssar sig förbi Gunnar Hökmark i raketfart.

- Jag är verkligen glad över alla kryss jag fick, men samtidigt är jag väldigt ledsen över valresultatet i stort. Jag öppnar inte någon champagneflaska ännu, det väntar jag med till september, säger hon till Expressen.

Anna Maria Corazza Bildt är tredjenamn på Moderaternas EU-lista efter Gunnar Hökmark och Christofer Fjellner. Men hon är favorit bland väljarna, och när 3 700 av distrikten i går var räknade och omkring 2 500 återstod hade hon fått 50 422 personröster, drygt 16 procent av kryssen, enligt valmyndigheten.

- Det ger mig en drivkraft att gå vidare, säger Anna Maria Corazza Bildt.

I går intervjuades hon av Niklas Svensson i direktsända "Primetime" från Expressenstudion på Kungsholmen i Stockholm, och fick frågan om inte Moderaternas valresultat hade blivit bättre om Corazza Bildt stått i topp.

- Jag är företagare, jag ser på hur saker verkligen är och jag spekulerar inte i hur det kunde ha varit, sa hon i Expressen-tv:s direktsändning.

Livet går i turbofart

Efteråt berättade hon om hur livet just nu går i turbofart.

- Det är fullt upp nu efter valet. Just nu ägnar jag mig åt att tacka alla medarbetare som har engagerat sig för mig ideellt 24 timmar om dygnet de senaste veckorna. Jag är så tacksam över allt jobb de har lagt ned. Vilka otroliga människor. Vi har kämpat tillsammans, säger hon och fortsätter:

- Nästa vecka åker jag ned till parlamentet igen och sedan jobbar vi ända till mitten av juli.

Men därefter väntar semester med familjen, berättar hon.

- Vi får se om det blir Italien, det är inte riktigt bestämt ännu, säger Anna Maria Corazza Bildt.

Hinner du träffa familjen något överhuvudtaget?

- Ja absolut. I dag var jag till exempel på utvecklingssamtal i min sons skola. Vi har tid tillsammans, men de senaste fem veckorna har varit hektiska eftersom jag har varit ute och träffat väljare hela dagarna.