Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna-Karin Hatt hoppar av sitt uppdrag

Anna-Karin Hatt. Foto: Lisa Mattisson

När Anna-Karin Hatt (C) lämnar sin post som it- och energiminister kommer hon även lämna politiken som yrke.

”Professionellt kommer jag nu söka mig nya utmaningar! Och kanske är det god tid att göra det”, skriver hon i sin blogg.

Nuvarande it- och energiministern Anna-Karin Hatt (C) kommer, när Löfvens regering tillträder och alliansregeringen lämnar makten ifrån sig, lämna politiken professionellt. Det har hon meddelat via sin blogg.

”Rent politiskt kommer jag fortsätta bidra till Centerpartiets och Alliansens utveckling utifrån de plattformar jag har, men professionellt kommer jag nu söka mig nya utmaningar! Och kanske är det god tid att göra det”, skriver Anna-Karin Hatt i bloggen.

Hon skriver att tiden är mogen att göra något nytt:

”Vad som väntar om hörnet vet jag ännu inte särskilt mycket om, och när allt nu börjar landa så känns det faktiskt ganska spännande det!”

Söker en ”rejäl utmaning”

Efter elva raka år i politiken, varav de fyra sista spenderades som minister, funderar Centerpartiets andre vice ordförande nu på att utforska ny mark. Kanske inom organisations-Sverige, kanske återigen inom näringslivet.

”Eller till något annat som kan ge en rejäl utmaning och där jag kan fortsätta få utlopp för min kreativitet och inspiration!”, skriver hon.

Uppdraget som andre vice ordförande lämnar hon emellertid inte.

– Det är ett förtroendeuppdrag, det är ju inte ett heltidsarbete. Hon sitter inte i riksdagen, det är framför allt det handlar om, meddelar hennes pressansvarige Jonas Johansson.

– Hon lämnar politiken på så sätt att hon inte har någon riksdagsplats. Hon sitter kvar som andre vice ordförande i Centerpartiet men kommer söka andra uppdrag framöver.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!