Tvillingbröderna Kent och Ted Ekeroth var på innestället Kallis vid lunchtid på måndagen. SD:s dag är på tisdag. Foto: Sven Lindwall
Tvillingbröderna Kent och Ted Ekeroth var på innestället Kallis vid lunchtid på måndagen. SD:s dag är på tisdag. Foto: Sven Lindwall

Sverigedemokraterna
på plats i Almedalen

Publicerad

Nu kommer Sverigedemokraterna till Almedalen inför SD-dagen i morgon.

Riksdagsmannen Kent Ekeroth och hans tvillingbror Ted Ekeroth syntes vid lunchtid gå från innestället Kallis i Visby.

Tisdagen, alltså Sverigedemokraternas dag under Almedalsveckan, ser ut att bli en av de mest maxade dagarna. Förutom fokuset på SD väntas också utspel från Socialdemokraterna, Feministiskt initiativ och flera motarrangemang under Jimmie Åkessons tal under kvällen.

På måndagen började flera sverigedemokrater synas i Visby. I sällskap med bröderna Ekeroth fanns också SD-ledamoten Josef Fransson. Tidigare under dagen syntes också partiets nye finansministerkandidat Oscar Sjöstedt tillsammans med sin flickvän, SD-tjänstemannen Charlott Qvick.

Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund sade inför Almedalsveckan om partiets närvaro:

- Vi kommer att koncentrera vår närvaro till vår dag. Sen finns det riksdagskandidater och riksdagsledamöter som är här under veckan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt