Lena Adelsohn Liljeroth och Lena Ek (till höger) var två av ministrarna som rockade loss på den hemliga efterfesten i Visby. Foto: Karl MelanderLena Adelsohn Liljeroth och Lena Ek (till höger) var två av ministrarna som rockade loss på den hemliga efterfesten i Visby. Foto: Karl Melander
Lena Adelsohn Liljeroth och Lena Ek (till höger) var två av ministrarna som rockade loss på den hemliga efterfesten i Visby. Foto: Karl Melander
Nuvarande och före detta ministrar köade utanför gamla sparbankshuset. Foto: Karl MelanderNuvarande och före detta ministrar köade utanför gamla sparbankshuset. Foto: Karl Melander
Nuvarande och före detta ministrar köade utanför gamla sparbankshuset. Foto: Karl Melander
Pugh Rogefeldt och hans band var kvällens överraskning. Foto: Karl MelanderPugh Rogefeldt och hans band var kvällens överraskning. Foto: Karl Melander
Pugh Rogefeldt och hans band var kvällens överraskning. Foto: Karl Melander

Ministrarna festade med oppositionen

Publicerad

Här dansar ministrarna loss tillsammans med oppositionen på den hemliga efterfesten i Almedalen.

Lena Ek, Tomas Östros, Ibrahim Baylan och Lena Adelsohn Liljeroth släppte loss ända in till småtimmarna - till tonerna av den inhyrda rocklegendaren Pugh Rogefeldt.

- De var som tonåringar på dansgolvet, berättar entreprenören och arrangören Joachim Kuylienstierna för Expressen.

Det var entreprenören Joachim Kuylienstierna, före detta S-politikern Mats Hulth och tidigare Moderatledaren Ulf Adelsohn som stod bakom den hemliga festen.

Gänget sitter i samma styrelse i ett fastighetsbolag.

Det började som ett mingel på restaurang Masters i Visby, där det bjöds på korv, öl och Gammeldansk.

Överraskning

Folket på plats tågade sedan i väg till en det gamla sparbankshuset i centrala Visby. Festlokalen var under renovering, luktade nymålat och var helt tom, förutom en liten bar där plastkoppar med rosévin och flasköl fanns.

Sen kom den stora överraskningen. Rockartisten Pugh Rogefeldt rev av några låtar till allas förtjusning.

På festen fanns en lång rad ministrar och andra högt uppsatta politiker som kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, miljöminister Lena Ek och ex-ministrarna Tomas Östros och Ibrahim Baylan.

- Gotlands landshövding Cecilia Schelin Seidegård dansade loss som attan framför scenen. Folk stod i halvcirkel och klappade medan hon twistade, berättar en besökare som var på festen.

Vill inte prata

Lena Adelsohn Liljeroth har nu åkt tillbaka till Stockholm.

Hon är inte så sugen på att prata om festen.

- Vi pratar hellre om det vi gjort på seminarier i Almedalen, säger Marcus Hartmann, stabschef hos kulturministern.

"Gubbrock"

Carl Bildt var med på minglet innan efterfesten, men följde inte med när de andra gav sig i väg för att fortsätta kvällen, vilket han ångrade.

- Vi missade detta. Det var förmodligen ett misstag, har jag förstått. Jag hörde att den var bra, att det var gubbrock, säger Carl Bildt.

rockade loss.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt