Löfven vill inte stänga Bromma flygplats

Publicerad

Nu sätter Stefan Löfven ned foten i frågan om Bromma flygplats.

Han vill inte stänga ned flygplatsen.

Därmed kör han över både partiet i Stockholm och Miljöpartiet.

- Vi har inte för avsikt att bryta det avtalet, säger Löfven.

Bromma flygplats har länge varit en stridsfråga bland Stockholms politiker. I dag finns ett avtal som sträcker sig fram till 2038.

Dagens Industri rapporterade tidigare i våras om hur Socialdemokraterna i Stockholm backade upp Miljöpartiets och Vänsterpartiets krav på att stänga flygplatsen i Bromma.

Det finns redan en konflikt mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet om Förbifart Stockholm. Nu riskerar Bromma flygplats att bli nästa heta potatis.

S på lokalplanet har tidigare meddelat att man inte vill riva upp avtalet. Och under en utfrågning i Expressens valstuga i förmiddags satte partiledare Stefan Löfven ned foten i frågan.

Niklas Svensson: Du tog flyget hit, från Bromma flygplats. Som du vill lägga ned?

- Jaså? Vill jag det?

Niklas Svensson: Ditt parti i alla fall eller får ni ett nytt besked nu?

- Vi har ett avtal som gäller under lång tid och det ska gälla. Däremot pågår en diskussion om avtalet överträds, alltså om man har för mycket av den flygtrafik som inte var avsett i detta avtal. Den diskussionen pågår det finns ett avtal som sträcker sig långt bort i tiden jag kommer inte ihåg exakt hur många år. Vi har inte för avsikt att bryta det avtalet.

Ni har inte för avsikt att stänga Bromma flygplats?

- Nej.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt