Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven vill inte stänga Bromma flygplats

Nu sätter Stefan Löfven ned foten i frågan om Bromma flygplats.

Han vill inte stänga ned flygplatsen.

Därmed kör han över både partiet i Stockholm och Miljöpartiet.

- Vi har inte för avsikt att bryta det avtalet, säger Löfven.

Bromma flygplats har länge varit en stridsfråga bland Stockholms politiker. I dag finns ett avtal som sträcker sig fram till 2038.

Dagens Industri rapporterade tidigare i våras om hur Socialdemokraterna i Stockholm backade upp Miljöpartiets och Vänsterpartiets krav på att stänga flygplatsen i Bromma.

Det finns redan en konflikt mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet om Förbifart Stockholm. Nu riskerar Bromma flygplats att bli nästa heta potatis.

S på lokalplanet har tidigare meddelat att man inte vill riva upp avtalet. Och under en utfrågning i Expressens valstuga i förmiddags satte partiledare Stefan Löfven ned foten i frågan.

Niklas Svensson: Du tog flyget hit, från Bromma flygplats. Som du vill lägga ned?

- Jaså? Vill jag det?

Niklas Svensson: Ditt parti i alla fall eller får ni ett nytt besked nu?

- Vi har ett avtal som gäller under lång tid och det ska gälla. Däremot pågår en diskussion om avtalet överträds, alltså om man har för mycket av den flygtrafik som inte var avsett i detta avtal. Den diskussionen pågår det finns ett avtal som sträcker sig långt bort i tiden jag kommer inte ihåg exakt hur många år. Vi har inte för avsikt att bryta det avtalet.

Ni har inte för avsikt att stänga Bromma flygplats?

- Nej.