Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven kör över
MP i flygfrågan

Gustav Fridolin och Löfven inte överrens om flygplatsen.

Nu öppnar sig ännu en åsiktspricka mellan S och MP.

Den här gången gäller det flyget. I morse meddelade Stefan Löfven, S, att han inte har för avsikt att stänga Bromma flygplats.

Därmed kör han över både partiet i Stockholm och sin eventuella samarbetspartner Miljöpartiet.

Gustav Fridolin, MP, vill stänga flygplatsen och bygga bostäder.

- Där tycker vi olika. Vi ser att vi behöver 50 000 nya bostäder i Stockholm.

Bromma flygplats har länge varit en stridsfråga bland Stockholms politiker. I dag finns ett avtal som sträcker sig fram till 2038.

Dagens Industri rapporterade tidigare i våras om hur Socialdemokraterna i Stockholm backade upp Miljöpartiets och Vänsterpartiets krav på att stänga flygplatsen i Bromma.

Det finns redan en konflikt mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet om Förbifart Stockholm. Nu blir Bromma flygplats nästa stridsfråga efter att Stefan Löfven, S, i Expressens valstuga i dag satte ned foten.

- Vi har ett avtal som gäller under lång tid och det ska gälla. Däremot pågår en diskussion om avtalet överträds, alltså om man har för mycket av den flygtrafik som inte var avsett i detta avtal. Den diskussionen pågår det finns ett avtal som sträcker sig långt bort i tiden jag kommer inte ihåg exakt hur många år. Vi har inte för avsikt att bryta det avtalet.

"Vi och S kommer från olika håll"

Gustav Fridolin, kommer att kämpa för att avtalet ska brytas.

- Där tycker vi olika. Vi ser att vi behöver 50 000 nya bostäder i Stockholm. Vi har en bostadsbrist som leder till att unga inte får möjlighet att flytta hemifrån. Den som inte har tillräckligt stor plånbok eller rätt kontakter tvingas tacka nej till studier som man kommit in på. Vi måste se till att bygga nya bostäder och Bromma är vår bästa möjlighet att bygga en ny stadsdel i Stockholm.

Hur ska du hantera denna meningsskiljaktighet?

- Det är ju ingen nyhet att vi och Socialdemokraterna kommer från olika håll där. Både i Stockholm och i riksdagen. Men där gäller det för oss att få ett så starkt stöd som möjligt i valet både i Stockholm och nationellt så att vi kan driva på för att få en grön stadsdel med nya bostäder där Bromma flygplats i dag ligger.

Han har inga planer på att försöka få S-ledaren att ändra sig.

- Nej, Socialdemokraterna får bilda sig sina uppfattningar.