Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ikea stänger magasin – rädsla för anti-gaylagar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ikea i Moskva.
Foto: Maxim Marmur

MOSKVA. Ikea kommer att stänga sitt nätmagasin Ikea Family Live i Ryssland. Anledningen är oro över att innehållet kan bryta mot Rysslands hårda anti-gaylagar.

"När vi gör affärer, tar vi hänsyn till lagarna i de länder vi arbetar i, och för att undvika överträdelser har vi beslutat att sluta publicera magasinet i Ryssland", skriver Ikea i ett uttalande.

Ikea Family Live finns i 25 länder och innehåller bland annat inredningsreportage från privatpersoners hem, "oavsett deras kön eller sexuella läggning" enligt Ikeas ryska presstjänst.

I Ryssland är "homosexuell propaganda" riktad till minderåriga förbjuden. Ikea i Ryssland säger sig dock inte ha mottagit några officiella varningar från myndigheterna om att magasinet skulle bryta mot lagen.

2013 kritiserades Ikea för att ha tagit bort en artikel där ett lesbiskt par medverkade från sin ryska upplaga av magasinet.