Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det ska Åkesson prata om i sitt Almedalental

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Jimmie Åkesson har anlänt till Almedalen.

Han tänker prata om välfärden i sitt tal i morgon, berättar han för Expressen.se.

- Jag kommer att lyfta välfärdsfrågor i väldigt hög grad, säger SD-ledaren.

Vid 16-tiden tågade Jimmie Åkesson och hans följe in i Visby. De gick förbi Expressens valstuga, korsade Donners plats och gick ned till SVT:s tält, där Jimmie Åkesson frågades ut av Mats Knutson. Journalisterna fick inte ställa några frågor efteråt, förutom Expressen.se.

På frågan om vad han ser fram emot i Almedalen svarar Åkesson "mindre sol".

- Det är jättehärligt, men det är lite varmt också. Och så ser jag fram emot talet i morgon. Det brukar vara en trevlig tillställning, säger Åkesson.

I talet kommer han lyfta välfärdsfrågor, pensionärernas ekonomiska situation - och gå till motangrepp mot Stefan Löfven, som attackerade SD i sitt tal i går.

- Jag kommer att lyfta välfärdsfrågor i väldigt hög grad. Jag kommer bemöta lite av det som Stefan Löfven sade i går. Och så kommer jag prata om ekonomiska villkor för pensionärerna, säger Jimmie Åkesson.

Han är nöjd med att SD:s dag är nästan mitt i veckan.

- Skillnaden i år är att nu är vi här mitt i veckan och det är väldigt mycket mer folk. Jag hade faktiskt glömt hur mycket folk det är i Almedalen mitt i veckan, säger Åkesson.

SD-ledaren lämnar Visby på onsdag.