Det ska Åkesson prata om i sitt Almedalental

Publicerad

Jimmie Åkesson har anlänt till Almedalen.

Han tänker prata om välfärden i sitt tal i morgon, berättar han för Expressen.se.

- Jag kommer att lyfta välfärdsfrågor i väldigt hög grad, säger SD-ledaren.

Vid 16-tiden tågade Jimmie Åkesson och hans följe in i Visby. De gick förbi Expressens valstuga, korsade Donners plats och gick ned till SVT:s tält, där Jimmie Åkesson frågades ut av Mats Knutson. Journalisterna fick inte ställa några frågor efteråt, förutom Expressen.se.

På frågan om vad han ser fram emot i Almedalen svarar Åkesson "mindre sol".

- Det är jättehärligt, men det är lite varmt också. Och så ser jag fram emot talet i morgon. Det brukar vara en trevlig tillställning, säger Åkesson.

I talet kommer han lyfta välfärdsfrågor, pensionärernas ekonomiska situation - och gå till motangrepp mot Stefan Löfven, som attackerade SD i sitt tal i går.

- Jag kommer att lyfta välfärdsfrågor i väldigt hög grad. Jag kommer bemöta lite av det som Stefan Löfven sade i går. Och så kommer jag prata om ekonomiska villkor för pensionärerna, säger Jimmie Åkesson.

Han är nöjd med att SD:s dag är nästan mitt i veckan.

- Skillnaden i år är att nu är vi här mitt i veckan och det är väldigt mycket mer folk. Jag hade faktiskt glömt hur mycket folk det är i Almedalen mitt i veckan, säger Åkesson.

SD-ledaren lämnar Visby på onsdag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt