Annie Lööf kommer att fokusera på jobb och klimat i sitt tal. Foto: Cornelia Nordström
Annie Lööf kommer att fokusera på jobb och klimat i sitt tal. Foto: Cornelia Nordström

C vill utreda utbrett  antibiotikamissbruk

Publicerad

Annie Lööf vill tillsätta en kriskommission som ska utreda konsekvenserna av det utbredda missbruket av antibiotika.

Det meddelade hon i sitt tal i Almedalen.

– Vi behöver veta den verkligan prislappen på antibiotikaanvändning. Och vi behöver agera, sade C-ledaren.

Det såg först ut att bli svårt att hålla talet för Annie Lööf i Almedalen. Precis när hon gick upp på scenen var manuskorten på väg att blåsa bort och Centerledaren fick sortera dem.

– Det här kan bli spännande, sade hon under några långa sekunder.

Talet spände över flera områden: klyftorna mellan stad och landsbygd, miljön, företagande, jämställdhet och jobben.

Lööf kritiserade Gustav Fridolin för att ha en tillväxtfientlig politik - bland annat genom att berätta hur MP-språkröret på valnatten dansar till Ace Wilders hit "Busy Doin' Nothin'". Hon läste även upp en fejkad jobbansökan från Stefan Löfven.

– Pigg fackpamp söker bytt jobb. Går gärna i bräschen, om ingen är emot. Duktig på att vara tydlig, om jag slipper vara konkret. Samarbetsvillig, men hatar grupparbete. Gillar jobb, älskar bidrag, sade Lööf och fick skratt från publiken.

"Behöver veta konsekvenserna"

Centerledaren meddelade att hon vill tillsätta en kriskommission som ska utreda vilka konsekvenser det utbredda missbruket av antibiotika får.

– Sternrapporten satte ett pris på klimatförstöringen och förändrade debatten. Med den som förebild vill vi tillsätta en global kriskommission som består av forskare från hela världen. Vi behöver veta konsekvenserna. Vi behöver veta den verkliga prislappen på antibiotikaanvändning. Och vi behöver agera, sade Annie Lööf i det sista partiledartalet under Almedalen 2014.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt