Jan Björklund kommer att tala om jämställdhet i sitt tal i morgon. Foto: Sven Lindwall
Jan Björklund kommer att tala om jämställdhet i sitt tal i morgon. Foto: Sven Lindwall

Björklund fokuserar på jämställdhet i talet

Publicerad

Jan Björklund kommer att tala om jämställdhet i sitt tal i morgon.

Det berättade FP-ledaren när han besökte Expressens valstuga i Almedalen.

– Jag kommer ägna nästan hela mitt tal åt jämställdhet mellan kvinnor och män, säger han.

I morgon är det Jan Björklunds tur att ställa sig på stora scenen, när det är Folkpartiets dag i Almedalen. FP-ledaren besökte under fredagen Expressens valstuga, där han frågades ut av Niklas Svensson. Björklund avslöjade då vad han ska prata om i sitt tal.

– Vi har inte uppmärksammat jämställdhetsfrågorna tillräckligt de senaste åren. Jag kommer ägna nästan hela mitt tal åt jämställdhet mellan kvinnor och män. Vi ska vara ännu bättre den kommande mandatperioden på alla områden, men framför allt på jämställdhetsområdet, sade FP-ledaren.

"Fullständigt öppet race"

Opinionsläget i svensk politik beskriver han som helt öppet.

– Det behövs 300 000 personer som ska ändra sig för att alliansen ska fortsätta. Två miljoner människor har inte slutgiltigt bestämt sig för hur de ska rösta. Det är ett fullständigt öppet race, säger Björklund.

Han fick också frågan vad han tycker om att nazister demonstrerar i Visby under Almedalsveckan.

– Jag är stolt över att leva i ett land som har yttrandefrihet, där folk får säga vad de vill oavsett vad de tycker. Jag är också stolt över att den typen av partier har ett mycket, mycket marginellt stöd, sade Jan Björklund och fick en applåd av publiken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt