Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åkesson (SD) talar i ärkefiendens hemby

Jimmie Åkesson, SD, är på Sverigeresa. I morgon håller han tal i Vittsjö, ärkefiende Gustav Fridolins hemby. Foto: Sara Strandlund

Jimmie Åkesson, SD, är på Sverigeresa. I morgon håller han tal i Vittsjö, ärkefiende Gustav Fridolins hemby.

– Jag hoppas han ska känna sig välkommen, säger Gustav Fridolin, MP.

Sverigedemokraterna blev största parti i EU-valet i maj i Vittsjö. Den lilla tätorten i Hässleholms kommun har närmare 2 000 invånare och får på tisdagen för första gången besök av partiledaren Jimmie Åkesson.

På eftermiddagen håller han tal på marknadsplatsen– ett tal som kan ses som en provokation mot Gustav Fridolin.

– Miljöpartiet är dåligt på att tillvarata intressen hos väljare som inte bor innanför tullarna i Stockholms innerstad. Vi är största parti i Vittsjö men hoppas kunna locka några fler miljöpartister till oss, säger Linus Bylund, pressekreterare åt Jimmie Åkesson.

När Gustav Fridolin fick höra om Jimmie Åkessons tal ändrade han snabbt sina planer. Även han åker till Vittsjö på tisdagen. På kvällen håller språkröret ett öppet möte tillsammans med musikern Peps Persson.

– Vi ordnar en trevlig kväll tillsammans där alla får komma till tals. Det finns två sidor av Vittsjö, säger Gustav Fridolin apropå att Sverigedemokraterna är största parti på orten.

– Det är ena sidan. Den andra sidan är all värme från de invånare som hjälper människor som flytt från krig och hemskheter.