SD:s kanslichef lämnar – tjänstemannen ångrar sig

Tjänstemannen arbetar för SD i riksdagshuset i Stockholm.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / TT NYHETSBYRÅN

Premium: SD-tjänstemannen bjöd in arbetskamraterna på riksdagskansliet till fika med anledning av årsdagen för Nazitysklands anfall mot Polen – och kritiserades av partiets kanslichef. 

– Jag gjorde det för att hedra mina landsmän, rentav släktingar, som dog i försvaret av mitt hemland, inget annat, säger mannen som har polskt påbrå.

Nu kan Expressen berätta att kanslichefen Sammy Almedal gör sin sista arbetsdag på riksdagskansliet på måndag efter turbulensen kring mejlet. 


Det är bara dagar kvar till valet – se till att du har Expressens app nedladdad för att få viktiga nyheter och uppdateringar om valet.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

”Jag vill testa rollspel – hur förför jag min man?”

Premium: Sexologen: ”Skippa trosorna” • Avgörande förförarknepet

Karlshamn hjälpte ryssarna – trots regeringens kritik

Premium: Förvarade rören till Nord Stream 2: ”Fattade rätt beslut”

”Röde Ruben” nobbade proffsspel i Italien för IFK Göteborg

Premium: ”Röde Ruben” nobbade Italien • Livet efter karriären • Vägrar återvända