Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mätningar visar olika: ”Kan tyda på rörlighet”

I SVT/Novus mätning stack Sverigedemokraterna i väg med ett stöd på fyra procentenheter större än Moderaterna. Men i SvD/Sifos nya dagliga mätning är det dött lopp mellan partierna.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Sedan väljarbarometern 19 augusti har stödet för Jimmie Åkessons parti ökat med två procentenheter. Förändringen för Moderaterna är betydligt mindre med en ökning på 0,1 procentenhet – enligt SvD/Sifos mätning.
Foto: FREDRIK WENNERLUND/STELLA PICTURES

Premium: Valrörelsen växlar upp och opinionsmätningar publiceras nu dagligen – med spretiga resultat i det höga tempot.

Experter understryker att felmarginalerna är stora, men att skillnaderna också kan bero på att väljarna är rörliga just nu.

– Mycket kan bero på slumpen även om spretiga mätningar kan tyda på att väljarna är på vandring, säger valforskaren Henrik Ekengren Oscarsson.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

Johanna Frisk: ”Jag fick inte bestämma över mitt eget avslut”

Premium: Tv-profilen Johanna Frisk: ”Extremt jobbigt”

Missförstånd eller inte – jag förstår Bojan Djordjic

Premium: Janne vill inte att det här blir hans eftermäle

Kurdiska räven: Hoten och våldet • Se minidokumentären

Premium: Hör hotfulla samtalen från ”Kurdiska räven”