Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator

”Hur kan de ha fått fortsätta driva skolan?”

PremiumUtspelen om religiösa friskolors existens duggar tätt över blockgränserna. Men i Uppsala har det varit en laddad fråga i decennier. 

I centrum för den lokala debatten står den omstridda församlingen Livets ords skolkoncern som vuxit sig allt större sedan 80-talet. Genom åren har man skakats av flera skandaler och utretts av Skolinspektionen.

– Hur kan de ha fått fortsätta driva skolan och utöka sitt imperium? De har kommit lindrigt undan, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (S).

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.