Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Varningen till Löfven: ”Enorma risker på spel”

Expressen politiska redaktör Anna Dahlberg gästade tillsammans med Nisha Besara Expressens ”Bara Politik”. Foto: Expressen TV
Nisha Besara är seniorkonsult på Rud Pedersen. Foto: OLLE SPORRONG
Stefan Löfven. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nästa vecka kan riksdagen rösta om Stefan Löfven som Sveriges statsminister. 

Men såväl Anna Dahlberg, Expressens politiska redaktör, som Nisha Besara, seniorkonsult på Rud Pedersen, höjer ett varningens finger till Socialdemokraterna. 

– Det blir en kortsiktig vinst för S men långsiktigt tror jag de förlorar ännu mer, säger Nisha Besara i Expressens ”Bara Politik”. 

Statsministerkandidaten Stefan Löfven har fått mer tid av talmannen för att fortsätta förhandlingarna om regeringsbildning. 

Tidigast torsdag nästa vecka kan en omröstning om S-ledaren som statsministern äga rum. 

Men både Anna Dahlberg, politisk redaktör på Expressen, och Nisha Besara, seniorkonsult på Rud Pedersen, tror att regeringsmakten i kommande mandatperiod kan straffa sig längre fram. 

– Om det blir ja så är det en kortsiktig vinst för Socialdemokraterna, men långsiktigt tror jag de förlorar ännu mer och den nedåtgående trenden som har pågått sedan 90-talet kommer fortsätta, säger Nisha Besara i Expressens ”Bara politik”.

Nisha Besara, seniorkonsult på Rud Pedersen, gästade Expressens ”Bara Politik”. Foto: Expressen TV

 

Varnar Löfven: ”Enorma risker på spel”

– Man har inte gjort hemläxan med politiken och att ta hand om partiet och medlemmarna för att vinna de långsiktiga segrarna, fortsätter hon. 

Även Anna Dahlberg varnar Stefan Löfven och hans parti för att inte ha en mer långsiktig strategi. 

– Jag tror också de tänker för mycket på det här (regeringsmakten, reds anm). De har väntat så länge på att få hacka ur C och L ur alliansen så risken är att de inte inser att det är enorma risker på spel, säger hon och fortsätter:

– Blir det en uttalad högerpolitik ekonomiskt, kombinerat med att man måste driva en ganska generös asylpolitik när man lutar sig mot både MP, C och L, så läcker de åt två håll och kanske inte lyckas lösa de problem som måste lösas. Jag tror det är stora risker för Socialdemokraterna.