Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vänsterpartiets attack mot Annie Lööf: ”En skitstövel”

Annie Lööf (C) på måndagen. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vänsterpartiet på central nivå väljer att inte kommentera inlägget. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter att förhandlingarna mellan S, MP, C och L misslyckats skrev Vänsterpartiet i Arboga ett inlägg på Facebook där man bland annat beskrev Annie Lööf som ”vidrig” och ”en skitstövel”. 

– Det jag tycker att hon och C gör är att de slår ihop oss med SD, säger Dan Avdic Karlsson (V), som nu tagit bort inlägget. 

Stefan Löfven har inte klippt banden till Vänsterpartiet.” 

Så sade Annie Lööf vid en presskonferens på måndagen om varför regeringsförhandlingarna med Socialdemokraterna inte lyckades. 

Samma kväll kom en minst sagt hård attack mot C-ledaren från Vänsterpartiet i Arboga, som på sin officiella Facebooksida skrev:

Vem tror hon att hon är? Svar! Hon är en skitstövel.”

En person skriver i kommentarfältet att hon är ”en inhuman pengaälskare utan medkänsla” och får snabbt svar från Vänsterpartiet i Arbogas officiella konto:

Vidrig ...” 

Jacob Axelson, politisk sekreterare för L, var en av personerna som noterade och uppmärksammade inlägget. Han tog då en skärmdump och lade ut på Twitter. Foto: Jacob Axelson.
Jacob Axelson, politisk sekreterare för L, var en av personerna som noterade och uppmärksammade inlägget. Han tog då en skärmdump och lade ut på Twitter. Foto: Jacob Axelson.

”Inte det som avsågs”

Dan Avdic Karlsson (V), är ledamot av kommunfullmäktige och var den som skrev inlägget, som under tisdagsmorgonen börjat spridas i sociala medier, på Vänsterpartiet i Arbogas Facebooksida. 

– Det är ett olyckligt ordval som leder helt fel. Det leder ju bara till ordet och inte till det som avsågs med inlägget. Det blev tokigt. 

Vad var det som avsågs? 

– Det jag tycker att hon och C gör är att de slår ihop oss med SD. Det är inte det jag tycker om personligen, det gör mig väldigt besviken. 

Inlägget har tagits bort

Inlägget togs bort under tisdagen, då också Vänsterpartiets kommunikationschef på nationell nivå hört av sig till Dan Avdic Karlsson och påpekat inläggets olämplighet. 

– Det var ett olämpligt inlägg. Jag tog bort det i morse, redan innan vår kommunikationschef hörde av sig, när jag blev medveten om att det hade väckt anstöt. 

Jessica Nordh, presschef hos Vänsterpartiet, säger att Arboga tar kommentarerna kring detta.