Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ulla Löfven om stormarna kring Stefan: Tar åt mig

Ulla Löfven har själv en bakgrund i Socialdemokraterna. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Ulla Löfven berättar i Aftonbladet att hon tar åt sig när det stormar kring hennes man. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Ulla och Stefan Löfven. Foto: MELI PETERSSON ELLAFI

Att vara statsministerns hustru är sällan en dans på rosor.

I en intervju med Aftonbladet berättar Ulla Löfven om makens motgångar – och hur hon själv hanterar dem.

– Jag tar åt mig så klart. Det skulle vara fel att säga något annat, säger hon.

2014 förändrades allt för Ulla Löfven. Hennes make blev Sveriges mäktigaste man – och livet fylldes med officiella middagar, kändismöten och ny bostad i Sagerska huset.

Men allt är inte glitter och glamour. I en intervju med Aftonbladet berättar Ulla Löfven om hur det känns när det stormar runt statsministern:

– Jag tar åt mig så klart. Det skulle vara fel att säga nåt annat. Många gånger tycker jag det är lite orättvist, fast jag inser ju samtidigt att jag är part i målet, jag kan inte vara opartisk.

I bland blir Ulla ledsen för Stefans skull och i bland för sig själv, berättar hon.

Ulla och Stefan Löfven är gifta sedan 2003. Foto: SVEN LINDWALL

Ullas tröst till Stefan i svåra tiderna

Reporter Anette Holmqvist frågar hur hon bär sig åt för att stötta Stefan i sådana situationer.

– Dels så kan vi, beroende på vad det är för något, försöka prata och bena ut problemet och sedan kanske jag försöker peppa och plocka fram positiva saker. Påminna om hur saker blåser över. En sak kan vara jättestor en dag och sedan blåsa över till nästa, säger Ulla Löfven till Aftonbladet.

Tuffa vardagslivet: Inställda middagsplaner

Samtidigt kan även det vardagliga livet med en statsminister bli krångligt. Reporter Anette Holmqvist frågar när saker och ting blir som jobbigast:

– Inte så ofta, men det är klart att när vi som häromåret hade bjudit in gäster till midsommar och det var Brexitomröstning där beskedet skulle komma först på midsommarafton, kan det vara det. Några dagar i förväg insåg vi att vi nog skulle avblåsa tillställningen. Och sedan slutade det med att du kom hem på midsommaraftons eftermiddag eller något sånt, säger Ulla och tittar på Stefan, enligt Aftonbladet.

Ulla Löfven har själv bakgrund inom Socialdemokraterna – och säger i intervjun att det förmodligen har underlättat livet med Stefan.

För Aftonbladet berättar statsministerparet även att deras plan för framtiden varit att flytta tillbaka till Örnsköldsvik när tiden inom politiken är över. Men på senare tid har det ändras och nu säger de att den planen inte är lika självklar längre. Istället har de börjat fundera på att skaffa en ny bostad i Stockholm när de lämnar Sagerska huset.

Men först är Löfven inställd på att vara statsminister i fyra år till, säger han till tidningen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!