Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stefan Löfven: Jag ger inte pengar till tiggare

Stefan Löfven har tidigare gett olika besked om sin inställning till tiggeri. Foto: PER WISSING / PER WISSING GT/EXPRESSEN
På lördag intervjuas Löfven i Sveriges Radios program "Barnen möter partiledarna". Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stefan Löfven pratar invandring och otrygghet när han frågas ut i P4:s program "Barnen möter partiledarna".

Han berättar också att han inte ger pengar till tiggare.

– Nej, jag skänker pengar till organisationer som hjälper folk, säger Löfven i programmet.

På lördag sänds en intervju med Stefan Löfven i Sveriges Radios program "Barnen möter partiledarna". I programmet frågas statsministern ut av 10-åriga Negwa och 11-årige Nils, samt svarar på frågor som skickats in från barn runtom i landet.

På frågan om det är otryggt i Sverige svarar Löfven så här:

– Ja, här i Stockholm i en del förorter, där människor upplever att det är otryggt. Där det har varit skjutningar till exempel, eller som i Malmö där några har skjutits. Där måste vi se till att det blir tryggare. Och därför behöver vi satsa mer på polis.

 

LÄS MER: S vill ta hårdare tag mot tiggeri

 

Barnen frågar även statsministern om det "kan bli fullt i Sverige", och vad som händer då.

– Vi är ett stort land, ytmässigt. 2015 tog vi emot 163 000 asylsökande och jag tycker det är viktigt att människor får söka asyl.  Men sen tycker jag att alla länder måste vara med och dela på det ansvaret, man kan inte säga att det bara är några länder som får göra det, svarar Löfven i programmet.

Respekterar Donald Trump

Statsministern säger även att han vill förbjuda mobiltelefoner i klassrummen, att han stöder monarkin och att han respekterar den amerikanske presidenten Donald Trump som person, men att han tycker att hans politik "inte är bra".

Barnen frågar Löfven om han ger pengar till tiggare.

– Nej, jag skänker pengar till organisationer som hjälper folk, säger han.

 

LÄS MER: Var fjärde kommun vill ha tiggeriförbud

 

Stefan Löfven har tidigare gett olika besked om sin inställning till tiggeri, men har den senaste tiden i större mån öppnat för olika typer av tiggeriförbud. Han var positiv när Eskilstuna kommun nyligen beslutade att avgiftsbelägga tiggare.

I P4:s program på lördag avslöjar statsministern även att han hoppar bomben när han badar. Och att han inte snoozar på morgonen. 

"Barnen möter partiledarna" sänds lördag 30 juni i Sveriges Radio P4 kl. 09.33-10.00 och i appen Sveriges Radio Play.