Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stefan Löfven blev SD i SVT:s sändning

Stefan Löfven fick partitillhörigheten SD i SVT:s sändning. Foto: SVT
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Statsminister Stefan Löfven blev Sverigedemokrat i SVT:s sändning av ”Rapport”.

Nu beklagar nyhetskanalen missen – som de säger beror på den mänskliga faktorn.

– I direktsändning kan saker och ting hända, säger Magnus Telander, PR-chef på SVT.

Stefan Löfven fick partitillhörigheten SD i SVT:s sändning. Foto: SVT

I SVT:s nyhetsprogram ”Rapport” klockan 18.00 på onsdagskvällen uppstod en liten miss. I ett inslag från statsminister Stefan Löfvens (S) presskonferens tidigare på dagen fick han partitillhörigheten Sverigedemokrat i stället för Socialdemokrat.

På namnskylten stod det ”Stefan Löfven (SD), statsminister”. SVT var snabba på att upptäcka sin egen miss, och redan i slutet av sändningen av ”Rapport” kommenterar nyhetsankaret Katarina Sandström.

– Vi vill korrigera en namnskylt i det första inslaget. Stefan Löfven tillhör förstås Socialdemokraterna och inget annat parti, säger Katarina Sandström i programmet.

Stefan Löfven blev SD i ”Rapport”

Magnus Telander, PR-chef på SVT:s pressavdelning förklarar att det hela var ett misstag där den mänskliga faktorn var avgörande. SVT:s ”Rapport” sänds direkt och det kan därför bli fel i namnbrickorna, enligt Magnus Telander:

– Det var ett beklagligt misstag, som vi bad om ursäkt för i slutet på sändningen helt enkelt. Jag pratade med redaktörerna och de berättade då att de hade bett om ursäkt för det i programmet. Det är klart, det var en blunder, ett mänskligt misstag bara. Det är direktsänt och i direktsändning kan saker och ting hända, säger Magnus Telander.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!