Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjöstedt ska locka väljare över telefon

Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt byter ut dörrknackandet mot att ringa till väljare för att prata om partiets politik.

– Det handlar mycket om att lyssna på vad de vill prata med oss om, säger Jonas Sjöstedt i Expressen TV.

Hur ska du lägga din röst i riksdagsvalet?

Jonas Sjöstedt och hans medarbetare sitter på partiets kansli i Stockholm och ringer runt till personer som de ser som potentiella väljare.

– Vi pratar om vår politik och undrar om de har något de vill fråga och så försöker vi få i gång en diskussion. Men vi pratar inte om andra partiers politik, säger han.

De riktar framför allt in sig på att ringa till personer som tillhör grupper där partiet generellt är starka, där man kan vara intresserad av att diskutera Vänsterpartiets politik med partiets företrädare.

 

 

 

Socialdemokraterna flirtar med högern

Samtidigt som Vänsterpartiet går väldigt starkt i opinionsmätningar nu så signalerar Socialdemokraterna att de hellre vill samarbeta högerut med Liberalerna och Centerpartiet än med Vänsterpartiet. Men Jonas Sjöstedt ser inte det som ett problem när han ska samtala med väljarna.

– Socialdemokraterna svajar och är otydliga, men i slutändan vill de se till att ha makten och vi har nycklar till att låta dem göra det om de går med på krav från oss.

Har du gett upp förhoppningarna om att sitta i en regering?

– Nej, man ska alltid vara beredd att sitta i en regering när man ställer upp i ett val tycker jag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!