Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SD-kritiken mot M:s plan: ”Skulle haverera”

SD:s gruppledare Peter Wallmark Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL
Anna König Jerlmyr, M-s gruppledare. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Moderaterna planerar att styra tillsammans med Miljöpartiet i Stockholms kommun.

Samtidigt vill Sverigedemokraterna att M ska vända sig till dem i stället.

– Moderatpolitiken skulle haverera helt och hållet om man sätter sig i knäet på Miljöpartiets ledare Daniel Helldén, säger SD:s gruppledare Peter Wallmark till SvD.

Moderaterna och förhandlar med Miljöpartiet i Stockholm. Målet är att MP ska byta block och styra kommunen tillsammans med alliansen.

Sverigedemokraterna, som nu riskerar att bli maktlösa i Stockholms kommun, är inte nöjda med beskedet och nu riktar partiets gruppledare Peter Wallmark kritik mot Moderaternas ledning.

– Jag har märkt det på moderatpolitiker överlag att man vill närma sig oss. Det är ett starkt tryck underifrån. Men Moderaternas ledning lägger en våt filt över alltihopa, säger han till tidningen.

M vill inte samarbeta med SD

Wallmark menar att M, KD och SD delar syn i flera frågor som gängkriminalitet och äldrevård. Han tycker också att M och C står långt ifrån varandra i flera frågor. Samtidigt tror han att planerna på samarbete med MP gör Moderaternas väljare besvikna.

– Moderatpolitiken skulle haverera helt och hållet om man sätter sig i knäet på Miljöpartiets ledare Daniel Helldén, säger Peter Wallmark till SvD.

Moderaterna har dock inga planer på att samarbeta med SD, hälsar partiets gruppledare Anna König Jerlmyr till SvD via sin presstjänst.

Miljöpartiets Daniel Helldén berättade i början av oktober att partiet börjat förhandla med alliansen i Stockholm.

– Vi delar åsikter med Miljöpartiet inom flera områden, sa Anna König Jerlmyr (M) då till Mitt i Stockholm.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!