Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så spänner de musklerna under regeringsbygget

Partiledarna spänner musklerna i regeringsförhandlingarna, bokstavligt. Moderatledaren Ulf Kristersson joggar bort sina nederlag och Kristdemokraternas Ebba Busch Thor lyfter vikter i riksdagsgymmet när hon ändå jobbar helg. Foto: Instagram

Partiledarna spänner musklerna i regeringsförhandlingarna, bokstavligt. 

Moderatledaren Ulf Kristersson joggar bort sina nederlag och Kristdemokraternas Ebba Busch Thor lyfter vikter i riksdagsgymmet när hon ändå jobbar helg. 

"Många nackdelar med att behöva jobba en lördag. En fördel är att man likaväl kan klämma in ett träningspass och då bli helt ensam i riksdagens gym", har KD-ledaren skrivit på Instagram. 

När Ulf Kristersson den 14 oktober hade meddelat talmannen Andreas Norlén att han misslyckats med att bilda regering, hämtade han ny mental kraft (eller fick ur sig sin frustration?) i motionsspåret.

"Avslutade sommaren så som jag började den: i Årbyskogens vackra milspår. Senare ikväll är jag med i SVT:s Agenda efter dagens tråkiga besked att jag tyvärr för närvarande inte kan bilda en ny regering och börja genomföra Alliansens politik", skrev Moderatledaren på Instagram.

Sprang fyra mil i veckan

Ulf Kristersson är en hängiven joggare. Tidigare sprang han fyra mil i veckan och i sin bästa form gör han milen på nedåt 41 minuter. 

https://www.instagram.com/p/BoUifUrB2xN/

Moderatledaren är inte den enda politikern på hög nivå som under det turbulenta regeringsbildandet inte nöjer sig med talmansrundor och spring i riksdagens kulvertar. 

"Många nackdelar med att behöva jobba en lördag. En fördel är att man likaväl kan klämma in ett träningspass och då bli helt ensam i riksdagens gym", skrev Krisdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor när hon under helgen postade en bild med svettig uppsyn på Instagram.

 

https://www.instagram.com/p/BqkWvcTnEjx/

Ebba Busch Thor som inte har gjort någon hemlighet av att hon vill bilda regering med Moderaternas statsministerkandidat har också kommenterat M-ledarens fysiska kapacitet. 

Skämtade om Kristerssons muskler 

När årets Mama-gala samlade kändismammorna förra veckan var ett av samtalsämnena Ulf Kristerssons muskler. Youtubern Margaux Dietz som i valrörelsen gjorde programserien ”Partitempen” satt bredvid KD-ledaren på galan och postade en film där man ser hur Ebba Busch Thor visar en ”topphemlig bild på Ulf Kristersson” över bordet som får sällskapet att skratta.

I podcasten Redgert & Dietz berättar Margaux Dietz att bilden hade visat Ulf Kristerssons muskler.

– Han har världens största vader, de är gigantiska, större än hans lår, säger Margaux Dietz i podcasten. 

https://www.instagram.com/p/BqdPvWiHaYw/

En tredje partiledare som brukar vara pigg på att lyfta vikten av träning för ett långsiktigt ledarskap är Annie Lööf. Centerpartiets partiledare har dock haft en annan taktik för att hitta kraft mellan och under sonderingarna.

Lööf prioriterar sömnen

”En nyfiken fråga!  Var hittar du orken och energi för att hålla det tempot i jobbet? Har du tid för återhämtning och motion?” frågar en följare på Instagram och Annie Lööf svarar: 

– Nej, tyvärr inte. Ibland är det helt okej att känna att man vare sig hinner eller orkar. Tycker det är en viktig del i återhämtning. För mig är det viktigare vissa perioder att sova än att träna. Senaste månaderna med mycket jobb har jag försökt prioritera sömn. Men igår var jag på gymmet exempelvis, det var skönt (och kul). 

https://www.instagram.com/p/Boe9Ub1CINr/