Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så blir Sverige under nya mandatperioden

Tobias Baudin, Kommunal. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Heléne Fritzon (S). Foto: ALEX LJUNGDAHL
Carl Schlyter (MP). Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Hur blir Sverige med den nya regeringen och vilka blir ministrarna? Det är två frågor som ska redas ut i det extrainsatta programmet av "Bara politik" – som sänds med anledning av att Sverige väntas få en statsminister på fredagen. 

Kommunals ordförande Tobias Baudin, den tidigare migrationsministern Heléne Fritzon (S) och den tidigare riksdagsledamoten Carl Schlyter – som lämnar MP till följd av uppgörelsen – är några av gästerna. 

Med anledning av statsministeromröstningen i riksdagen, där Stefan Löfven kommer att väljas till statsminister i en regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet, sänder Expressen ett extrainsatt program av "Bara politik". 

Fokus i programmet kommer att vara hur framtiden blir med den nya regeringen – och så klart vilka som kan tänkas ingå i den. 

 

Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-Demokraten. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Till programmet kommer bland annat den tidigare migrationsministern Heléne Fritzon (S), som på torsdagen meddelade att hon kandiderar till EU-parlamentet och därmed inte kommer att ingå i Stefan Löfvens nya regering. 

Tobias Baudin, ordförande för Kommunal. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Anna Dahlberg, politisk redaktör på Expressen. Foto: OLLE SPORRONG

Andra gäster är Kommunals ordförande Tobias Baudin, som nämnts som tänkbar minister i Löfvens regering, Demoskops opinionschef Peter Santesson, Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg och Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-Demokraten samt den tidigare riksdagsledamoten Carl Schlyter, som på torsdagen meddelade att han lämnar Miljöpartiet till följd av överenskommelsen mellan S, MP, C och L. 

Peter Santesson, opinionschef på Demoskop. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Programmet sänds live klockan 14 i Expressen TV. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!