Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir Sverige under nya mandatperioden

Tobias Baudin, Kommunal.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Heléne Fritzon (S).
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Carl Schlyter (MP).
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Hur blir Sverige med den nya regeringen och vilka blir ministrarna? Det är två frågor som ska redas ut i det extrainsatta programmet av "Bara politik" – som sänds med anledning av att Sverige väntas få en statsminister på fredagen. 

Kommunals ordförande Tobias Baudin, den tidigare migrationsministern Heléne Fritzon (S) och den tidigare riksdagsledamoten Carl Schlyter – som lämnar MP till följd av uppgörelsen – är några av gästerna. 

Med anledning av statsministeromröstningen i riksdagen, där Stefan Löfven kommer att väljas till statsminister i en regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet, sänder Expressen ett extrainsatt program av "Bara politik". 

Fokus i programmet kommer att vara hur framtiden blir med den nya regeringen – och så klart vilka som kan tänkas ingå i den. 


Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-Demokraten.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Till programmet kommer bland annat den tidigare migrationsministern Heléne Fritzon (S), som på torsdagen meddelade att hon kandiderar till EU-parlamentet och därmed inte kommer att ingå i Stefan Löfvens nya regering. 

Tobias Baudin, ordförande för Kommunal.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Anna Dahlberg, politisk redaktör på Expressen.
Foto: OLLE SPORRONG

Andra gäster är Kommunals ordförande Tobias Baudin, som nämnts som tänkbar minister i Löfvens regering, Demoskops opinionschef Peter Santesson, Expressens politiska redaktör Anna Dahlberg och Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-Demokraten samt den tidigare riksdagsledamoten Carl Schlyter, som på torsdagen meddelade att han lämnar Miljöpartiet till följd av överenskommelsen mellan S, MP, C och L. 

Peter Santesson, opinionschef på Demoskop.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Programmet sänds live klockan 14 i Expressen TV.