Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

S-politikerns Flashback-konto: Ut med otrogen kvinna ur landet

Sultan Kayhan säger att det inte är hon som skrivit inlägget. Foto: PRESSBILD
Aftonblandet kan knyta Kayhan till kontot – men hon menar att hon gett kontot till en vän. Foto: Shutterstock

Från S-ledamoten Sultan Kayhans Flashback-konto vädjades om hjälp för att få ut en kvinna som varit otrogen ur Sverige, det rapporterar Aftonbladet

Tidningen kan knyta Kayhan till kontot – men hon menar att hon gett kontot till en vän. 

”Hennes agerande är oansvarigt och frågeställningen är i sig djupt olämplig.”, skriver Annelie Karlsson, vice gruppledare för S i riksdagen i en kommentar.

Sultan Kayhan är riksdagsledamot för Socialdemokraterna där hon sitter som suppleant i flera utskott och är statsrådsersättare för socialminister Annika Strandhäll. 

2012, när hon arbetade på en myndighet, skrevs ett inlägg på forumet Flashback där det vädjades om hjälp att få ut en otrogen kvinna ur Sverige. Användaren som skrivit inlägget har Aftonbladet kunnat knyta till Kayhan.

"Helt enkelt en bitch"

”Hon har alltså utnyttjat honom helt totalt”....”Hon ligger runt och har ett fritt liv som hon aldrig hade haft om inte han hade fixat det åt henne. Dessutom hittar hon på lögner om HONOM som om det var han som gjorde fel, för att vända alla hans vänner och kollegor mot honom. Helt oförtjänt är det han som lider av detta.” står det i inlägget, som fortsätter med: 

”Hon är helt enkelt en bitch och vi tänkte att enda sättet att få hem henne på ett lagligt sätt är om hon NEKAS uppehållstillstånd. Hon måste ansöka om detta en gång per år och får hjälp av lärosätet så det blir aldrig några problem.

Min fråga är då, vet ni några bra sätt, något man kan göra eller ser till att hon gör för att hon ska bli nekad uppehållstillstånd? Vadsomhelst? Vore verkligen uppskattat!”

Kayhan: Gett kontot till en vän

När Aftonbladet pratar med Sultan Kayhan säger hon att det inte är hon som skrivit inlägget, utan en kompis som hon lånat ut sitt konto till. Hon säger att hon ångrar detta. 

– Då tog det flera dagar att öppna ett eget Flashback-konto, som jag minns det. Han var jätteledsen och deprimerad och ville ställa en fråga. Han fick den bara, det var dumt av mig. Jag skulle aldrig göra det i dag.

Expressen har sökt Sultan Kayhan. Annelie Karlsson, vice gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, skriver i en kommentar till Expressen att Kayhans agerande varit oansvarigt. 

"Jag har pratat med Kayhan. Hon har lämnat samma uppgifter till oss som till Aftonbladet; att hon har låtit en vän använda sig av hennes inloggningsuppgifter. Hennes agerande är oansvarigt och frågeställningen är i sig djupt olämplig. Kayhan ångrar sig och jag utgår ifrån att hon inte kommer att göra något liknande igen."