Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya ministrarna gästar ”Bara politik”

Anna Ekström (S), ny utbildningsminister. Foto: LISA JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Åsa Lindhagen (MP), ny jämställdhetsminister. Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hans Dahlgren (S), ny EU-minister. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två helt nya ministrar, Åsa Lindhagen (MP) och Hans Dahlgren (S), och en som nu får en av de tyngsta ministerposterna i den nya regeringen, Anna Ekström (S), gästar alla ”Bara politik” i Expressen TV i kväll. 

I måndags läste statsminister Stefan Löfven upp regeringsförklaringen – och därmed också namnen på de ministrar som ingår i den nya regeringen. 

Bland de helt nya namnen syntes bland annat Stefan Löfvens tidigare statssekreterare Hans Dahlgren (S), som blir EU-minister, och det tidigare socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP), som blir ny jämställdhetsminister. Det stod även klart att den tidigare gymnasie- och kunskapslyftsministern Anna Ekström (S) nu tar över den tunga posten som utbildningsminister efter Gustav Fridolin (MP). 

Alla gästar de ”Bara politik”, som sänds live klockan 19.00 i Expressen TV i kväll. 

Programmet i kväll

19.00-19.08: Hans Dahlgren (S), ny EU-minister

70-åringen har varit en riktig tungviktare inom svensk politik och har bland annat jobbat nära både Olof Palme, Ingvar Carlsson, Göran Persson och Stefan Löfven. Som ny minister kliver han nu fram från kulisserna och blir i stället en av huvudpersonerna i den nya regeringen. 

19.10-19.18: Anna Ekström (S), ny utbildningsminister 

Ekström var sedan ett par år tillbaka generaldirektör för Skolverket när hon 2016 efterträdde Aida Hadžialić som gymnasie- och kunskapslyftsminister. Med hennes tunga bakgrund var hon redan på förhand ett av de givna namnen att ta över efter Gustav Fridolin (MP) som utbildningsminister – vilket hon visades få göra. 

19.20-19.28: Åsa Lindhagen (MP), ny jämställdhetsminister

Mellan 2014 och 2018 var Lindhagen socialborgarråd i Stockholms stad. Jämställdhetsministerposten, som nu även inkluderar ansvar mot diskriminering och segregation, tar hon över efter Lena Hallengren (S) som i stället blir socialminister.