Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MUF-toppens krav på Lööf och Björklund

Moderata ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Annie Lööf och Jan Björklund. Foto: STINA STJERNKVIST/TT NYHETSBYRÅN

Moderata ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa bjuder in Centerledaren Annie Lööf och Liberalernas partiledare Jan Björklund till Husby norr om Stockholm – före statsministeromröstningen nästa vecka.

– Röstar man nej till en borgerlig regering måste man svara för hur man annars ska lösa de problem som finns kopplat till integration, migration och kriminalitet, säger han. 

Husby norr om Stockholm tillhör ett av landets särskilt utsatta områden, enligt polisen. 

Nu utmanar MUF-ordföranden Benjamin Dousa, som själv bor i området, Centerledaren Annie Lööf och Jan Björklund och bjuder in dem till Husby nästa vecka – före onsdagens statsministeromröstning i riksdagen. 

– Det är viktigt att de får se var alliansens politik skulle göra mest skillnad. Det handlar om allt från kriminalitet och bidrag till villkoren för företagare och rektorer på skolorna – och om att fler poliser skulle göra skillnad.

Alliansledarna var i Husby 2016

– Är det verkligen värt att spräcka alliansen och därmed inte få igenom sin politik. Varför förnekar Annie Lööf och Jan Björklund Husbyborna en bättre framtid?

Så sent som i maj 2016 åkte de fyra alliansledarna till just Husby med syftet att besöka och prata med poliser om hur de upplever sin situation.

Då lanserade de också ett antal gemensamma förslag på temat "trygghet för alla".

Men nu sviker de två partiledarna sina löften, menar MUF-ordföranden. 

De har ju redan varit i Husby – vad får dig att tro att de skulle ändra sig?

– Då var inte frågan om att stoppa en borgerlig regering aktuell. Nu är den stora frågan varför man inte vill att Järvaborna ska få en bättre framtid. 

– Man gör nu nästan vad som helst för att inte få igenom allianspolitik – vilket är historiskt unik, inte bara ur ett svenskt perspektiv. Man tänker alltså fälla en borgerlig statsminister nästa vecka. 

Benjamin Dousa hävdar att Annie Lööfs och Jan Björklunds uppfattningar saknar stöd i de egna partierna. 

– Jag träffar varje vecka centerpartister och liberaler som tycker att detta är fel, hävdar han och fortsätter:

– Annie Lööf och Jan Björklund skulle behöva mer självförtroende. 

Benjamin Dousa: "Jag har bra självförtroende"

Det faktum att en mindre borgerlig regering skulle bli beroende av Sverigedemokraternas stöd är inget problem, enligt MUF-ordföranden. 

– Hela min släkt är född i olika delar av världen. Min morfar kommer från Tjeckien, min mormor från Tyskland och pappa från Turkiet. Mina värderingar är inte Sverigedemokraternas, men jag har så pass bra självförtroende att jag vill försöka driva vår politik. Jag blir inte Sverigedemokrat bara för att de röstar med oss. 

Tror du verkligen att Annie Lööf och Jan Björklund kommer att tacka ja till din inbjudan?

– Jag hoppas verkligen det. Jag är redan igång och förbereder ett bra program för dem nästa vecka. 

Annie Lööfs pressekreterare Hannes Hervieu skriver i ett sms: 

"Annie Lööf har tidigare besökt Husby tillsammans med sina alliansvänner och har besökt många av de utsatta områden som finns över hela Sverige. Hon är väl införstådd i vilka problem Sverige står inför och det är just därför hon vill se en Alliansregering som söker stöd över blockgränsen. De problemen löser man inte genom att ge Sverigedemokraterna avgörande inflytande, vilket en mindre moderatledd regering som blir gisslan till SD skulle göra."

L säger nej på grund av SD

Jan Björklunds pressekreterare: 

"Vi vill gärna se Ulf Kristersson som Sveriges nästa statsminister. Omröstningen på onsdag handlar dock om att säga nej till ett regeringsalternativ som ger makt och inflytande till Sverigedemokraterna. Ett parti vars huvudmål är att bekämpa den liberala samhällsmodellen. Det är just för skapa ett stabilt styre för Sverige med liberala reformer inom skatte-, bostads-, arbetsmarknads-, integration och skolpolitik, som vi liberaler hellre ser hela Alliansen tillsammans med Miljöpartiet, än att samarbeta med SD."

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!