Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MP:s språkrör raggar röster på krogen

Gustav Fridolin menar att han inte hållit så många torgmöten eller knackat dörr i valrörelsen utan i stället vill möta väljarna där de naturligt vistas – till exempel på krogen. Foto: Miljöpartiet
Foto: Miljöpartiet
Foto: Miljöpartiet
MP:s språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin tog en barrunda i Stockholm på lördagskvällen för att ragga röster. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

MP-språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin kampanjar in i det sista - på lördagskvällen tar de en barrunda på Södermalm.

Första stoppet är hipsterkrogen Katarina Ölkafé där de hoppas ragga röster bland lördagsfestande väljare. 

– Lite livskvalitet och livsglädje kan vara bra i slutet på valrörelsen, säger Isabella Lövin. 

 

VALET 2018: Följ valspurten live med Expressen här! 

Varje röst är viktig för Miljöpartiet som på valrörelsens slutspurt ligger illa till i opinionen. 

På lördagskvällen, bara timmar innan Sverige vaknar till valsöndagen, ger sig språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin ut på en barrunda på Södermalm i Stockholm. 

Förhoppningen är att prata politik och ragga röster bland lördagsfestande väljare. 

Besöker hipsterkrog på Södermalm i Stockholm

Första stoppen är Katarina Ölkafé på Katarina bangata på Södermalm. En prisbelönt hipster-krog som bland annat serverar mikrobryggd öl och hemgjord pastrami. 

”Lite livskvalitet och livsglädje kan vara bra i slutet på valrörelsen”, säger Isabella Lövin. Foto: Miljöpartiet

 

GUIDE: Så tycker partierna i valets viktigaste frågor 

 

– Lite livskvalitet och livsglädje kan vara bra i slutet på valrörelsen. Det är också det som vår vision om ett framtida samhälle handlar om: att vi ska kunna ha en social samvaro och en mänskligare stad men kanske lite färre bilar. Jag tror att det blir bra samtalsämnen i kväll, säger Isabella Lövin. 

Fridolins försvar: ”Jag har varit i alla delar av Sverige”

Gustav Fridolin menar att han inte hållit så många torgmöten eller knackat dörr i valrörelsen utan i stället vill möta väljarna där de naturligt vistas – till exempel på krogen. 

Ni får ju ofta kritik för att ni är ett innerstadscentrerat parti vars väljare bor på just södermalm. Kommer landsbygdsväljarna se rött nu?

– Jag har varit från Lycksele bibliotek till tågstationen i Trelleborg och lyckats klämma in Vittsjö och Alvesta. Jag har varit i alla delar av Sverige under den här valrörelsen, säger Gustav Fridolin. 

 

DET HÄNDER EFTER VALET: Steg för steg – vi förklarar

FÖRSTAGÅNGSVÄLJARE: Röstar du för första gången – så går det till