Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mötena spikade: Då träffar talmannen Löfven och Kristersson

Talmannen Andreas Norlén.Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

Stefan Löfven och Ulf Kristersson träffar talmannen redan på förmiddagen på torsdag, framgår i ett pressmeddelande. 

Klockan tio på torsdag träffar talmannen Andreas Norlén (M) Stefan Löfven (S) och en halvtimme senare Ulf Kristersson (M). Det framgår av ett pressmeddelande från talmannen. 

De båda statsministerkandidaterna ska då lämna slutrapporter över hur det gått med deras försök att söka stöd för en regering. 

Sista talmansrundan på måndag

På måndagen ska talmannen sedan ha en sista talmansrunda, efter vilken han presenterar den kandidat som riksdagen ska rösta om på onsdagen. 

Under julhelgerna har både Stefan Löfven och Ulf Kristersson rapporterat till talmannen på telefon, senast den 4 januari. Den återrapportering som sker på torsdag ska vara av den mer formella sorten, menar talmannen. 

När talmannen aviserade den tredje omröstningen var han tydlig med att han vid denna omgång vill att kandidaten ska tolereras i riksdagen, varför han i förväg inte angav vem det skulle röstas om. I stället kommer han att låta den som har bäst förutsättningar att tolereras i riksdagen få prövas.