Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven: ”Nån jäkla ordning får det vara”

Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Stefan Löfven tycker att blockpolitiken är fördummande. 

Under ett tal i Göteborg pratar han om att alliansen sagt att de ska bilda regering även om de inte är största block. 

– De förväntar sig att Socialdemokratin ska komma springande och hjälpa dem, så att inte SD får inflytande. Det scenariot kan de glömma. 

Stefan Löfven talar på ett öppet möte i Flunåsparken, Göteborg. 

Han inledde med att tala om utsatthet i historien. Att det då, precis som nu, fanns problem med brottslighet, missbruk och trångboddhet. 

– I dag ser vi hur många bostadsområden präglas av samma problem som vi sett i vår historia. Det är fortfarande för många områden som har för hög arbetslöshet, för hög ohälsa, trångboddhet och brottslighet. 

– I dag precis som då är det bara ett starkt samhälle och en stark gemenskap som kan lösa det här, fortsätter han. 

Han säger att polisen måste få de resurser som krävs för att ta itu med de här problemen. 

– Vi utbildar dubbelt så många poliser nu.  

– Det är bara ett starkt samhälle som har möjlighet att bekämpa den här brottsligheten, men det är också ett starkt som kan förkorta vårdköerna, stärka skolan och ge bättre pensioner till pensionärer som har slitit ett helt yrkesliv. 

Löfven: Högern gör ett historiskt misstag 

Stefan Löfven säger att han tycker att blockpolitiken är fördummande. Han tar upp att alliansen säger att de kommer bilda regering även om de inte är det största blocket. 

– De förväntar sig att Socialdemokraterna ska komma springande och hjälpa dem, så att inte SD får inflytande. Alltså nån jäkla ordning får det faktiskt vara. Det scenariot kan de glömma. 

– Här gör högern ett historiskt misstag. Att man börjar tro att man kan samarbeta med extrema krafter, för då kan man tämja dem. Det har hänt förr i vår historia och det är ett fatalt misstag. 

LÄS MER: Följ valresultat 2018 Live! 

LÄS MER: Missa inget från valet 2018 

LÄS MER: Valkompassen – för dig som är osäker på valet 2018