Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

L-veteranen: Släpp fram M och KD – med hjälp av SD

Carl B Hamilton, tidigare riksdagsman för L (då Folkpartiet(. Foto: OLLE SPORRONG
Ulf Kristersson (M), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (M). Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jimmie Åkesson (SD). Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Carl B Hamilton Foto: Bara politik/Expressen TV

Den tidigare L-riksdagsveteranen Carl B Hamilton säger i "Bara politik" att han tror att Sverige slutligen kommer att få en regering bestående av M och KD. 

Carl B Hamilton satt i riksdagen för dåvarande Folkpartiet i 17 år och har bland annat varit partiets ekonomisk-politiske talesperson. På onsdagen gästade han "Bara politik" i Expressen TV. 

I programmet berättar han vad han tror rör sig i Jan Björklunds huvud just nu, efter att Ulf Kristersson meddelat att det inte blir något blocköverskridande samarbete med S och att det därmed är SD:s eventuella stöd som en alliansregering som en framtida alliansregering nu mer eller mindre vilar på. Något som Björklund uteslutit. 

– Jag tror att han rådgör med partistyrelsen, men i första hand sin riksdagsgrupp och då funderar över både det långsiktiga och kortsiktiga. Detta kan sätta scenen i många år framåt. Men jag vet inte vad han tycker och jag vet inte vad hans riksdagsgrupp kommer fram till, säger Carl B Hamilton. 

 

"Kan inte cirkulera kring relationer till SD"

Han själv tycker däremot att Björklund ska släppa fram en regering bestående av M och KD – även om det innebär att de är beroende av ett stöd från SD. 

– Därför att vi inte kan ha en politik här i landet som bara cirkulerar kring frågan om andra partiers relationer till SD. De har fått alldeles för stor plats. Det finns många andra frågor som är väl så mycket viktigare än SD:s favoritfråga migrationspolitiken. 

Kommer det inte att bli en svekdebatt då? 

– Anledningen att det här ska dra ut på tiden är att de partiaktiva och väljarna ska vänja sig vid att det kanske inte blir som det var tänkt. Det kommer bli svekdebatter, absolut. Om vi skulle gå på min linje, då kommer S hamra skoningslöst på L. Det får man räkna med. Men alla partier kommer att svika löften. 

 

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!