Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kristersson: Krävs stram flyktingpolitik framöver

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i "Tal till nationen". Foto: SVT
Oppositionsledaren Ulf Kristersson vill se en stram flyktingpolitik framöver. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ulf Kristersson (M). Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ulf Kristersson vill ha en stramare flyktingpolitik under lång tid framöver.

Det säger M-ledaren i sitt "Tal till nationen" i SVT där han adresserar integration och migration. 

– Det kommer kräva uthållighet och förmåga att fatta svåra beslut, säger han. 

Samtliga partiledare för riksdagspartierna får i SVT:s "Tal till nationen" möjligheten att hålla ett 15 minuter långt tal där de presenterar sin politik och sina visioner för Sverige. 

Sedan tidigare har bland annat Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson pratat om migrationspolitiken och Miljöpartiets Isabella Lövin har adresserat klimatpolitiken. 

På onsdagen var det dags för Moderaternas partiledare Ulf Kristersson som valde att fokusera på migration och integration. 

– För mig är det självklart att vi i Sverige måste ta vår del av ansvaret för människor som far illa i en trasig värld. Men vi måste också ta det fulla ansvaret för hur det går här i Sverige. Detta har vi aldrig tänkt igenom i Sverige, det är hög tid nu. Sveriges flyktingpolitik måste därför vara både klok och stram under lång tid framöver, säger partiledaren. 

Ulf Kristersson: stram flyktingpolitik framöver

Ulf Kristersson säger vidare i sitt tal att Sverige har stora problem som kommer bli större om de ignoreras eller hanteras på fel sätt. Han säger att jobben är a och o för att råda bot på "stort och växande utanförskap".  

– Det kommer kräva uthållighet och förmåga att fatta svåra beslut. Om nästa generation ska möta en bättre framtid så måste vi börja nu. Jobben är grundbulten i svensk ekonomi, säger Ulf Kristersson. 

Ulf Kristersson berättar i sitt tal om Moderaternas planer på att införa språkkrav för såväl permanent uppehållstillstånd som svenskt medborgarskap. Han tar också upp antalet skjutningar som inträffat i Sverige det senaste åren och polisbristen. 

– Brott ska inte vara vardag. Polistätheten är den lägsta på tio år, på polishögskolan gapar utbildningsplatser tomma. Det är ingen utmaning, det är problem, säger Ulf Kristersson.