Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klimatet huvudfrågan i första partiledardebatten

Programledarna Niklas Svensson och Anna Eklund leder debatten som sänds från Warner Bros stora studio i Göteborg.Foto: AXEL ÖBERG
Expressen TV och Di TV sänder debatten på tisdag kväll. Foto: EXPRESSSEN

Klimatet kommer att stå i fokus i valrörelsens första stora partiledardebatt, enligt Expressens politiske kommentator K-G Bergström.

Expressen TV och Di TV sänder debatten på tisdag kväll.

På tisdag klockan 20 tar valrörelsen fart när samtliga partiledare drabbar samman i den debatt Expressen TV och Di TV sänder från Göteborg.

Två frågor väntas bli extra viktiga i debatten: klimatet samt frågan om SD-stöd till en alliansregering eller en M-ledd minoritetsregering.

Klimatet och Billström debattämnen

– Flera nya opinionsmätningar visar att klimatet har blivit bland de viktigaste frågorna för väljarna. Det är viktigt för valrörelsens förlopp och kanske för valutgången, säger K-G Bergström, Expressens politiske kommentator.

 

Expressens politiske kommentator K-G Bergström tror att det blir undvikligt att inte diskutera M-toppen Tobias Billströms utspel under den första stora partiledardebatten. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Han förklarar att ett annat centralt ämne i debatten blir M-toppen Tobias Billströms nya utspel om att M vill bilda regering även om de rödgröna blir störst.

– Annie Lööf och Jan Björklund har hittills undvikit att kommentera Billströms utspel. I partiledardebatten går det inte att komma runt frågan, säger K-G Bergström.

Löfven frågar

– Löfven kommer att fråga dem: Är ni beredda att bilda regering med M och KD även om de rödgröna blir störst, något som skulle innebära att SD avgör utgången av omröstningarna, säger han.

Programledarna Niklas Svensson och Anna Eklund leder debatten som sänds från Warner Bros stora studio i Göteborg.

 

Uppladdningen börjar klockan 18 med programledarna Jennie Pierrou och Pontus Herin.Foto: EXPRESSSEN

 

Uppladdningen börjar redan klockan 18 från studio 3 i Stockholm med programledarna Jennie Pierrou och Pontus Herin med gäster.

Många gäster

Klockan 19.30 tar studion i Göteborg över. Där leder Jon Åsberg och Anna Herdenstam försnack och eftersnack. Bland deras gäster märks K-G Bergström och statsvetaren Jenny Madestam, Tobias Wikström, ledarskribent på Di, Anna Dahlberg, politisk redaktör på Expressen, Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dalademokraten, DI:s krönikör och förra M-statsrådet Maria Borelius, samt Fredrik Hillelson, vd för Novare.  

LÄS MER: Följ valresultat 2018 Live! 

LÄS MER: Missa inget från valet 2018 

LÄS MER: Valkompassen – för dig som är osäker på valet 2018