Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klarnas vd om Jimmie Åkesson: ”Tydlig vision”

Enligt Sebastian Siemiatkowski är SD-ledaren Jimmie Åkesson ”den enda som har en tydlig vision för var han vill att Sverige ska ta vägen”.
Foto: ERNST HENRY PHOTOGRAPHY
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var vid Sthlm Tech Fest som Klarnas vd och grundare, Sebastian Siemiatkowski, berömde Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. 

– Jag känner verkligen att Jimmie Åkesson, som jag inte delar värderingar med, är den enda som har en tydlig vision för var han vill att Sverige ska ta vägen, sa Siemiatkowski enligt Ny Teknik.  

Sverigedemokraterna ser ut att göra ett kanonval. 

Så gott som alla opinionsmätningar visar att partiet kommer att gå framåt med ett par procentenheter.  

Kanske har de förväntade framgångarna att göra med SD-ledarens ”tydliga vision för Sverige”. Det tror i alla fall Sebastian Siemiatkowski, grundare och vd för betaltjänsten Klarna.

Vid den årliga sammankomsten Sthlm Tech Fest, som anordnades på måndagen i kongressanläggningen Stockholm Waterfront, blev Siemiatkowski intervjuad på scenen. 


Osäker inför valet? Gör Expressens Valkompass här  


”Han har sagt samma sak i tolv år”

Enligt sajten Ny Teknik avhandlades fler olika ämnen under den öppenhjärtliga intervjun. 

När Siemiatkowski ombads kommentera det svenska valet var han först tyst innan kan konstaterade att Klarnas PR-avdelning förmodligen inte skulle uppskatta det han sa.  

Sedan berömde han Jimmie Åkesson beröm för hans ”tydliga vision” för Sverige. 

– Jag behöver inte hålla med om hans vision, men den är tydlig. De andra verkar bara titta desperat på opinionsundersökningarna och hoppar fram och tillbaka, sa Sebastian Siemiatkowski enligt Ny Teknik.

– Jag tror att det är därför Sverigedemokraterna har haft sådana framgångar, för folk känner att de är tydliga. Han (Jimmie Åkesson, reds. anm) har sagt samma sak i tolv år, fortsatte Siemiatkowski. 

Enligt Ny Teknik önskade Klarna-vd:n ett större fokus på teknik och innovation i valdebatten.