Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

KD:s Acko Ankarberg Johansson lämnar

Acko Ankarberg Johansson. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ebba Busch Thor. Foto: OLLE SPORRONG

KD:s partisekreterare Acko Ankarberg Johansson lämnar sin post efter åtta år.

– Hon haft avgörande betydelse för att föra partiet dit vi är idag, säger Ebba Busch Thor i ett pressmeddelande.

Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson var senast på måndagen med i bland annat SVT:s Morgonstudion och kommenterade partiets valframgångar och den kommande regeringsbildningen. 

Nu lämnar hon sin post, meddelar partiet på tisdagen.

– Efter åtta år som partisekreterare är det dags för mig att lämna över stafettpinnen till någon annan. Det har varit en förmån att få leda en organisation som spelar stor roll för vilket samhälle vi vill forma. Jag är stolt över det vi har åstadkommit tillsammans. Vi har brutit en 20 år lång nedåtgående trend i riksdagsvalen och nådde ett resultat som få trott, säger Acko Ankarberg Johansson i pressmeddelandet.

KD:s partisekreterare lämnar sin post

Ankarberg Johansson tillträdde sin tjänst 2010, efter att bland annat ha varit kommunalråd i Jönköping. KD:s partiledare Ebba Busch Thor kommenterar beslutet i samma pressmeddelande:

– Acko är en enastående människa både professionellt och som person. Med stor kunskap och klokskap, och alltid med omtanke om människorna runt sig, har hon haft avgörande betydelse för att föra partiet dit vi är idag. Jag känner stor tacksamhet för Ackos ovärderliga arbete.

I juni hade KD så låga opinionssiffror att de hamnade under riksdagsspärren. Men efter en framgångsrik valspurt lyckades Ebba Busch Thor vända partiets underläge. Enligt de preliminära siffrorna får KD hela 6,81 procent i riksdagsvalet.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!