Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

KD-toppen reste med sin familj – för skattepengar

Caroline Szyber är ett av Kristdemokraternas toppnamn i årets val.
Foto: KRISTDEMOKRATERNA
KD-toppen har brutit mot riksdagens regler vid tre tillfällen, avslöjar Aftonbladet.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CSABA BENE PERLENBERG

Skattebetalare har bekostat KD-toppen Caroline Szybers privata semesterkostnader för hennes familj, skriver Aftonbladet.

Tre gånger har hon brutit mot riksdagens regler.

”Jag kan bara beklaga att det här har hänt”, skriver hon i ett sms till tidningen. 

Kristdemokraternas tidigare rättspolitiske talesperson Caroline Szyber är i dag ordförande för civilutskottet och ersättare i EU-nämnden och justitieutskottet. 

Aftonbladet avslöjar nu att Caroline Szyber – som är ett av Kristdemokraternas toppnamn i årets valrörelse – brutit mot riksdagens regler vid tre tillfällen.

Reglerna i fråga gör gällande att riksdagsledamöter ska bekosta 25 procent av reseutgifterna som görs tillsammans med anhöriga – vilket KD-toppen inte har gjort. 

Caroline Szyber har rest till både Rom och Venedig i Italien vid två olika tillfällen, samt Fiskebäckskil på Västkusten. 

KD:s Caroline Szyber bodde på hotell för skattepengar

Vid samtliga tre fall har hon tagit med sig anhöriga vilket enligt riksdagens regler betyder att hon skulle ha betalat tillbaka 2 370 kronor för Rom-resan, cirka 2 500 kronor för Venedig-resan och cirka 800 kronor för resan till Västkusten, enligt Aftonbladet. 

Totalt har skattebetalarna fått stå för cirka 5 700 kronor för elva hotellnätter under tre års tid. 

Carolien Szyber säger till Aftonbladet att det rör sig om ett ”genuint misstag”. 

Caroline Szyber: ”Kan bara beklaga”

”Jag har nu korrigerat det hos riksdagens ledamotsenhet med ansvar för resor och sett till att avdrag görs på kommande arvode”, skriver hon i ett sms till tidningen. 

”Jag kan bara beklaga att det här har hänt, men jag har som sagt nu korrigerat det. Jag har aldrig dolt att familjen varit med”, skriver hon. 

Caroline Szyber har haft en framträdande roll under KD:s valrörelse och skrev nyligen under en debattartikel tillsammans med partiledaren Ebba Busch Thor.