Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jomshofs förvåning efter valkompassen

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof har gjort Expressens Valkompass – han blev lite förvånad över att han matchade näst bäst med Liberalerna. Foto: SVEN LINDWALL
Richard Jomshof matchade bäst med SD följt av L och M och minst med MP. Foto: Skärmdump

Söndag 9 september är det val. 

Om du är osäker på hur du ska rösta kan du ta hjälp av Expressens Valkompass för att se hur åsikter stämmer överens med partiernas. 

– Det blev ungefär som jag hade förväntat mig, även om jag är lite förvånad över att Liberalerna blev näst störst, säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof. 

Vad trodde du att du skulle bli?

– Det blev ungefär som jag hade förväntat mig, även om jag är lite förvånad över att Liberalerna blev näst störst. Att jag till exempel får Liberalerna som mitt andra alternativ är märkligt med tanke på att jag vet att jag står Moderaterna mer nära i vissa sakfrågor.

Vad tycker du om Expressens Valkompass?

– Jag tycker att den överlag är bra. Hade varit intressant med fler frågor dock. Jag har ingen direkt uppfattning om vilka frågor man skulle kunna lägga till annat än några fler frågor som tydligt skiljer partierna åt.

Vad tänker du om resultatet? 

– Enligt valkompassen matchar jag bäst med Sverigedemokraterna, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag varit aktiv i partiet i snart tjugo år, men också på att jag sitter i partiets ledning och därför har stor möjlighet att påverka partiets inställning i olika sakfrågor. 

 

Testa själv: Här kan du göra Expressens Valkompass  

Nalin Rozbayani, 21, från Linköping har gjort Expressens Valkompass. Foto: Privat

En annan som har gjort Expressens Valkompass är Nalin Rozbayani, 21, som jobbar som vikarie i Linköping. Hon fick ett oväntat jämnt resultat. 

Vad trodde du att du skulle bli?

– Jag hade inte förväntat mig det här, jag trodde Liberalerna eller Socialdemokraterna. Det var faktiskt intressant att se.

Vad tycker du om Expressens Valkompass?

– Frågorna var bra, det är bra att man får svara utifrån sina åsikter. Jag tror absolut att den kan hjälpa någon, speciellt de som inte är så insatta. 

Vad tänker du om resultatet? 

– Jag bara svarade på frågorna om hur jag tyckte, men det var kul. Vänsterpartiet är ändå bra. Jag är inte så insatt i politik. Nu känner jag att jag måste läsa på för att få lite mer kunskap kring alla partier.

Nalin Rozbayani, 21, fick ett oväntat jämnt resultat. Foto: Skärmdump

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!