Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jimmie Åkesson avbröt tal – efter demonstration

Åkesson valde att från scenen påkalla polisens uppmärksamhet.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
SD-ledaren fick motta högljudda burop från demonstranter i publiken.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jimmie Åkesson avbröt sitt tal i Luleå under måndagen. 

Detta efter att demonstranter ropat mot scenen. 

– Jag fortsätter inte förrän de är tysta, sade Jimmie Åkesson från scenen, skriver SVT Nyheter.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson inledde sitt tal på storgatan i Luleå vid 14 under måndagen. Men det tog snabbt slut. 

SD-ledaren fick motta högljudda burop från demonstranter i publiken. Då valde han att avbryta sitt anförande i upp till 15 minuter, skriver SVT Nyheter. Protesterna skedde en kort stund in i talet.

Åkesson valde att från scenen påkalla polisens uppmärksamhet.

– Kan polisen få tyst på de här gaphalsarna? Jag fortsätter inte förrän de är tysta, sade Jimmie Åkesson från scenen.

– Det här är första turnémötet och jag är redan less på det här, förklarade Åkesson.

”Oerhört frustrerande”

– Oerhört frustrerad. Någon gång måste detta ta slut, bedrövligt att det får gå till så här, förklarade Jimmie Åkesson för Norrbottens Media.

Han efterlyste också att vänsterledare som Jonas Sjöstedt tydligare markerade mot aktivisternas, som han ser det, olydnad:

–  Det handlar om unga människor på den yttersta vänsterkanten och då tycker jag att Jonas Sjöstedt har ett oerhört ansvar för att de ska sluta störa andras möten.

Utsattes för stenkastning

Under Almedalsveckan på Gotland i början av juli utsattes flera politiker från Sverigedemokraterna för stenkastning i centrala Visby.

– Vi har fått in en anmälan. Rubriceringen är ofredande mot grupp. I korthet var det någon typ av husbil där det befann sig människor. Sen kom det ett antal ungdomar som de blev antastade av. De kastade stenar och skrek, konstaterade Carina Skagerlind, polisens presstalesperson i Almedalen, då.

 

LÄS MER: 13 SD-bråk som plågar Åkesson