Jan Björklund utsedd till ”Valrörelsens hunk”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
L-ledaren Jan Björklund har utnämnts till "Årets hunk" i valrörelsen. Ett naturligt val enligt honom själv. Se förvandlingen i bildspelet.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
På en valaffisch 2010.
Foto: FOLKPARTIET
Jan Björklund 2015.
Foto: SVEN LINDWALL
Jan Björklund i Almedalen 2018.
Foto: LISA MATTISSON
Johannes Klenell, kulturredaktör på LO-tidningen Arbetet, har utsett L-ledaren Jan Björklund till den hunkigaste partiledaren i valrörelsen.
Foto: Tommy Gabrielsson

L-ledaren Jan Björklund är den hunkigaste partiledaren i årets valrörelse.

Det konstaterar kulturredaktören Johannes Klenell på LO-tidningen Arbetet som också medger att hans påstående är kontroversiellt.

Men Jan Björklund ger honom rätt.

"Inte alls kontroversiellt", skriver partiledaren på Twitter.

Partiledare synas från topp till tå - och speciellt i valrörelser. Allt från kläder till gester analyseras vid sidan av det politiska budskapet de för fram. 

Nu konstaterar Johannes Klenell, kulturredaktör på LO-tidningen Arbetet, att Liberalernas ledare Jan Björklund är den hunkigaste av alla partiledare, och utnämner honom till "valrörelsens hunk".

https://twitter.com/JohannesKlenell/status/1029994638902484992

"Han har ju testat ett gäng stilar, men nu tror jag banne mig han hittat hem", skriver han på Twitter.

– Jag stod och tittade på valaffischerna med en kompis och plötsligt slog det mig att något hänt med Björklund, säger han.Johannes Klenell berättar att han följt Jan Björklund genom åren och att denne nu mognat.

– Med åren verkar han ha mognat in i en ganska trygg maskulinitet. Den blå skjortan, matchande gråsprängd skäggstubb. Vissa George Clooney-kvaliteter som helt klart saknas bland de andra partiledarna, säger han.

Jan Björklund hyllas som hunk

Hans tweet har kommenterats av många.

Expressen-medarbetaren Isobel Hadley-Kamptz håller med.

https://twitter.com/isobelsverkstad/status/1030170684356481024

”Inte alls kontroversiellt”

Även Jan Björklund har noterat utmärkelsen - och menar att det inte alls är kontroversiellt:

https://twitter.com/bjorklundjan/status/1030067974428913664

Jan Björklund har den senaste tiden uppmärksammats för den blå skjorta med vita knappar han tycks ha på sig nästan varje dag så här mitt i valrörelsen och dessutom bär på partiets valaffischer.Nu kommenterar han genom sin pressekreterare sitt skjortval - och utnämningen till "Årets hunk".

– Jan har själv köpt skjortan och trivs bra i den. Skjortan har använts tidigare och fanns i Jans garderob långt före fotograferingen för valaffischerna, säger Adam Alfredsson, pressekreterare hos Jan Björklund.

Han berättar att Jan Björklunds hustru också har haft synpunkter på makens nya hunkiga stil.

– Jag förstod att Jans fru först var tveksam till nya stilen, men att när hon läste om hunk-snacket blev hon helt för, fortsätter Adam Alfredsson.

I säsongspremiären av Bara Politik på onsdagskvällen kommenterade L-ledaren jan Björklund själv påståendena om att han genomgått en stilmässig förvandling och säger att han känner sig tryggare i dag vilket gör att han stilmässigt kan ta ut svängarna mer.