Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööf: ”Måste ställa högre krav”

Med nio dagar kvar till valet, gästar Annie Lööf Morgonpasset i P3.

Där pratar Centerledaren en av de mest laddade politiska frågorna – invandring och integration:

– Vi är ett välmående land. De som lever på bidrag måste komma in och få ett jobb. Vi måste ställa högre krav på företagen.

Samtidigt säger Annie Lööf också att hon vill kunna förbjuda nazistiska organisationer. 

Det återstår bara nio dagar till valet. I dag gästar Centerledaren Annie Lööf Morgonpasset i P3. Hon berättar att hon fått börja dagen med kaffe och kaka och att hon känner att hon är på gång. 

Hon får direkt en fråga vad som skiljer Centerpartiet från Miljöpartiet.

"Mycket som förenas"

– Egentligen är det mycket som förenas: Vi är överens om de långsiktiga målen, hur vi vill minska utsläppen. Det som skiljer oss är vad vi har uppnått i regeringen. Utsläppen ökar nu. När vi satt i regeringen minskade de.

Hon ger ett exempel – den hårt kritiserade flygindustrin:

– Det ska kosta att smutsa ner. Flyget är skattebefriat. Jag tycker att det är helt orimligt. Flyget måste finansiera sina kostnader.

"Måste ställa högre krav på företagen"

När det kommer till invandring och integration är Annie Lööf för ett system med lärlingsarbeten – ett sätt att komma ifrån bidragsberoende till ett arbete.

– Vi är ett välmående land. De som lever på bidrag måste komma in och få ett jobb. Vi måste ställa högre krav på företagen, säger hon. 

Annie Lööf får också en fråga om hon anser att nazistiska organisationer ska kunna förbjudas – och svarar:

– Våldsbejakande organisationer, absolut.

Vägrar samarbeta med SD

Centerledaren gör också klart, ännu en gång, vilka hon inte är beredd att samarbeta med efter valet:

– Jag tänker inte sätta mig i en regering som kräver ett aktivt stöd av Sverigedemokraterna. 

Avslutningsvis tackade Centerledaren nej till att äta en kryddstark chilifrukt och sedan hålla ett sista anförande till lyssnarna – något om alla partiledare fått möjlighet till:

– Jag är sist ut, så jag har insett att jag inte kommer att vara själv att tacka nej till det här. Jag ska hålla en viktig presskonferens om några timmar där jag ska presentera miljö- och klimatförslag, så jag avstår. Jag hoppas att jag har fått ut vad jag och Centerpartiet tycker inför valet.