Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon valde partiledarpost framför lyxlivet i Oman

Ebba Busch Thor och maken Niklas Busch Thor har två barn tillsammans. De hjälps åt med familjelogistiken. Foto: SVEN LINDWALL EXP
Ebba Busch Thor delar ut valsedlar utanför vallokalen på Kungsholmen i Stockholm. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ebba Busch Thor delar ut valsedlar tillsammans med representanter för de andra partierna utanför Kungsholmens västra gymnasium i Stockholm. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon kunde ha varit långtidsföräldraledig i Oman.

I stället valde Ebba Busch Thor att bli partiledare för Kristdemokraterna.

– Jag ångrar inte mitt beslut, säger KD-ledaren när hon på söndagseftermiddagen delar ut valsedlar i Stockholm.

 

VALET 2018: Följ valspurten live med Expressen här!  

Då Ebba Busch Thor var gravid med sitt första barn fick maken Niklas Busch Thor erbjudande om proffskontrakt för ett fotbollslag i Oman.

– Det stämmer. Jag var i ett skede då jag övervägde att lämna politiken och kanske jobba ett tag i näringslivet. Det hade passat att vara föräldraledig i Oman om Niklas skulle spela där, berättar KD-ledaren.

Hon fortsätter:

– Men så dök erbjudandet om att leda Kristdemokraterna upp och jag valde att tacka ja till det. Det har jag inte ångrat en sekund.

Just på valdagen kom Ebba Busch Thor åt att umgås med familj och barn på förmiddagen, men annars har det förstås varit en arbetsintensiv valrörelse.

Nattammade första tiden som partiledare

I det senaste avsnittet av Framgångspodden berättar Ebba Busch Thor att hon den första tiden som partiledare dessutom nattammade.

– Jag tog hela nätterna, för min man Niklas hade precis fått sin epilepsidiagnos och epilepsin kunde förvärras av sömnbrist, sade KD-ledaren till Framgångspodden.

Makarna Busch Thor på Nobelfest, 2017. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Hon tillade:

– I det läget när Niklas hade varit så sjuk och vi inte visste om han skulle kunna vara ensam med vår son visste jag inte om jag skulle kunna fortsätta som partiledare. Hade det varit ett skarpt val hade familjen förstås kommit i första hand. Men nu har vi lyckats lösa det genom att hjälpas åt.

När Ebba Busch Thor på söndagseftermiddagen delar ut valsedlar utanför Kungsholmens Västra Gymnasium i Stockholm vill säljaren Joakim Lilja, 32, ta en selfie.

– Jag tycker att Ebba är saklig och duktig på det hon gör. Vad jag röstar på vill jag inte avslöja, men jag tycker att Ebba har pondus, säger Joakim Lilja.

Ebba Busch Thor betonar att man utanför vallokalerna förstås inte propagerar alltför hårt för sin politik, men säger att många väljare kommer fram och visar uppskattning.

– Jag får höra att vi har varit tydliga med var vi står och att vi har nått fram med våra budskap, säger hon.

Förra valet fick Kristdemokraterna 4,57 procent av rösterna. Vad hoppas du på i år?

– Vi vill förstås få fler röster än förra valet, svarar Ebba Busch Thor.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!