Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gudrun Schyman: Goda chanser att vi kommer in

Gudrun Schyman valkampanjade bland annat vid Mariatorget, på Södermalm i Stockholm, där de bjöd på tal, musik och kakor.
Gudrun SchymanFoto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman talade på flera olika platser i Stockholm under valrörelsens sista dag. 

Och hon tror att partiet kan nå stora framgångar i valet. 

– Om alla som vill se vår politik i riksdagen också vågar rösta på oss så kommer det ju gå jättebra. 

Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ, Fi, är hoppfull inför valresultatet. 

– Det är spännande naturligtvis. Vi har listor i mer än 50 kommuner, 59 kommuner tror jag att det är nu. Det är mer än en tredubbling från förra gången. Vi har listor i nio landsting eller regioner, det är mer än en fyrdubbling mot förra gången. Sen har vi riksdagslistan förstås. 

Under valrörelsens sista dag har hon talat på flera olika platser i Stockholm, bland annat Sergels torg och Mariatorget. 

– Jag tror att vi har väldigt goda chanser att komma in, säger Gudrun Schyman, men som också menar att oron för om partiet kommer nå upp till fyra procentgränsen hindrar en del potentiella väljare. 

– Om alla som vill se vår politik i riksdagen också vågar rösta på oss så kommer det ju gå jättebra. 

I Expressen/Demoskops senaste mätning fick Fi 

”Motsatsen till traditioner” 

Anna-Klara Bratt, chefredaktör för tidningen Feministiskt perspektiv, kommer att lägga sin röst på Feministiskt perspektiv, Fi. 

– Jag tycker att det perspektiv som Fi bidrar med i politiken är det som jag har saknat i debatterna. På sätt och vis kan man säga att det är SD:s motpol, och därför är det väldigt tråkigt att de inte har varit med. 

Anna-Klara Bratt. Foto: Peter Holmqvist

– Ett sätt att se det på är att Fi är internationalister, man sätter mänskliga rättigheter och förnyelse av politiken först. Det är motsatsen till traditioner, och man behöver inte vara väldigt feministisk för att förstå att problemen sitter i traditionerna, säger Anna-Klara Bratt. 

https://twitter.com/Feministerna/status/1038355900724076544

På Fi:s twitterkonto blev hon på lördagen utnämnd till dagens feminist, bland annat med motiveringen ”Hennes betydelse för feminismkan inte överskattas. Vi är lika beroende av hennes stöd som av hennes kritiska granskningar”.

Jag blev glad för att de också gillar våra kritiska granskningar och för att de ser att de behövs, säger Anna-Klara Bratt. 

 

VALKOMPASSEN: Vilket parti matchar du bäst? 

SÅ GÅR RÖSTRÄKNINGEN TILL: Alla hålltider för söndagskvällen  

DETTA ÄR VALFUSK:  Så rapporterar du om du tycker att allt inte går rätt till 

DET HÄNDER EFTER VALET: Steg för steg – vi förklarar  

ALLT OM VALET: 9 september är det val – här är allt du behöver veta  

FÖRSTAGÅNGSVÄLJARE: Röstar du för första gången – så går det till