Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fridolin: Vi måste prata om annat än integration

Gustav Fridolin gästar ”Bara Politik” på onsdagen. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT NYHETSBYRÅN
Gustav Fridolin. Foto: PETER KRÜGER / TT NYHETSBYRÅN

Om vi bara diskuterar integration och migration kommer väljarna inte veta hur partierna står i andra frågor. Det menar Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin, som gästar "Bara politik" strax innan han håller tal i Järva på onsdagen.  

På onsdagen håller Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin tal på Järvafältet. Innan talet gästar han Expressens tv-program ”Bara politik”, som denna vecka flyttar ut studion till Järvafältet. 

– Jag kommer att prata om miljö och rättvisa. Vi står inför den största utmaningen som mänskligheten någonsin gjort inför klimathotet och Sverige spelar en helt avgörande roll. Då håller det inte om klyftorna ökar här. Vi måste vara i grunden ett rättvist samhälle, säger Gustav Fridolin. 

Har det blivit för mycket fokus på integration och migration? 

– Jag vill inte recensera andra, men det finns väldigt många viktiga frågor. Klimatpolitik, att man kan lite på sjukvården, att alla skolor är bra skolor. Om då det enda som får plats i den politiska debatten är flyktingpolitiken, då tror jag att ganska många till slut undrar vad politiken har för svar på de frågor de diskuterar vid frukostbordet. 

Gustav Fridolin: ”Vi måste lyfta klimatfrågorna”

Om vi vänder på det då. Diskuteras andra frågor för lite?

– Ja, vi måste lyfta klimatfrågorna och rättvisefrågorna. En del av de frågor, till exempel flyktingpolitik, handlar ju också om rättvisa. Om vi också vill vara ett land som håller ihop innebär det för mig att vi både ska hjälpa människor som flyr från krig och säkra att alla som växer upp i Sverige, oavsett var man kommer ifrån, får en bra skola och trygghet. Även om ens föräldrar blir sjuka eller förlorar jobbet. 

Era regeringskollegor Socialdemokraterna har haft det tufft i opinionen på senare tid. Hur påverkar det er?

– Jag har ju varit med länge och då lär sig att den där motvinden kan vara rätt bra också. Man lär sig att fajtas och det behöver man i en valrörelse. 

Kvällens program av "Bara politik" i Expressen TV

18.30-18.40: Ylva Johansson (S)

Arbetsmarknads- och etableringsministern har i år varit 30 år i politiken. I programmet pratar vi om vad som driver henne, om bakgrunden inom V och om det tuffa opinionsläget för S nu just nu. 

18.40-18.50: Hanif Bali (M)

Först nu har Moderaterna den migrationspolitik som riksdagsledamoten Bali förespråkat hela mandatperioden. Hur hade opinionssiffrorna för M sett ut om i dag man bara lyssnat på honom – partiets guldgosse och bråkstake på en och samma gång. 

18.50-19.00: Gustav Fridolin (MP)

Språkröret är dagens huvudperson när det i dag är Miljöpartiets dag under Järvaveckan. I programmet berättar hur han egentligen tycker att det varit att sitta i en regering med S – och om det var värt det. 

 

Programledare är Karolina Skoglund. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!