Felix Herngren bakom Moderaternas valfilm

Filmen utspelar sig i familjen Kristerssons hem i Strängnäs.
Foto: Moderaterna
Felix Herngren.
Foto: STINA STJERNKVIST / TT NYHETSBYRÅN

Moderaterna släpper i dag sin valfilm – där hela familjen Kristersson medverkar. 

Den utspelar sig hemma hos Ulf Kristersson i Strängnäs – och har en humoristisk ton. 

Bakom filmen ligger regissören och skådespelaren Felix Herngren. 

På måndag kommer filmen att börja visas i TV och på digitala plattformer, men redan nu finns en längre specialversion utlagd på Moderaternas konton i sociala medier. 

Filmen inleds med att Ulf Kristerssons fru Birgitta Ed säger: ”Ulf är ju väldigt engagerad”. Valfilmen utspelar sig i parets hem och kretsar kring att Ulf Kristersson tar varje tillfälle att prata om politik – också vid privata tillfällen, som när döttrarna spelar krocket eller när grannen vattnar en av sina buskar. 

På måndag presenterar Moderaterna tre valfilmer i TV där du bland andra träffar mig och min familj i Strängnäs - välkommen till min vardag”, skriver Ulf Kristersson på sin Facebooksida. 

Bland annat tar Ulf Kristersson i filmen upp att han tycker det är för krångligt att vara småföretagare i dag och att fler poliser är en viktig fråga för honom. 

– Filmen lyfter allvarliga frågor men på ett humoristiskt sätt. De problem Sverige har är allvarliga och det behövs en ny riktning och en ny regering som tar tag i problemen. Vårdköerna måste kortas, tryggheten måste öka och fler ska klara skolan, säger Hampus Knutsson, Moderaternas kommunikationschef. 

Moderaternas film regisserad av Felix Herngren 

Han skriver också att filmen är inspirerad av amerikanska politikern Gerald Daugherty kampanjfilm "Please Re-Elect Gerald...Please!". 

Filmen har regisserats av Felix Herngren – som bland annat ligger bakom publiksuccén Solsidan. 

Socialdemokraterna presenterade sin valfilm tidigare i augusti. I filmen traskar Stefan Löfven fram till en korvkiosk och får frågan: ”Vad vill du ha?” Löfven förklarar då sin vision om samhället, innan han avslutar med: ”Och en kokt med bröd. Vad vill du ha?”

– Vi måste ha lite humor i kampanjen, har valledare John Zanchi förklarat.