Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Färjan"-Håkan värd på SD:s sommarfestival

Festivalen i Sölvesborg i helgen. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
"Jag känner många människor här", säger Färjan-Håkan om SD-festivalen.

Håkan Hallin, känd från bland annat tv-programmet "Färjan", är under två dagar konferencier på Sverigedemokraternas sommarfestival i Jimmie Åkessons hemstad Sölvesborg i helgen. 

– Jag känner många människor här, säger han. 

Håkan ”Färjan-Håkan” Hallin, som till vardags bor i Thailand där han driver en restaurang, är på plats på Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg. Han berättar att han ska jobba som konferencier på festivalen. 

– Jag kom hit från Gotland precis. Två dagar är jag här och presenterar banden och party och så där. Det är kul, jag får en Sverige då också. 

Du ska inte börja engagera dig politiskt då?

– Jag ligger lite efter, jag hänger inte med. Jag lyssnar på webbradio i Thailand, men jag försöker. Jag känner många människor här. Jag är här för, det är trevligt. 

Kommer du lägga din röst på SD i höst? 

– Jag tror att du har svaret inom dig. 

Håkan Hallin, känd från tv-programmet "Färjan", är konferencier på SD:S sommarfestival. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Men inte börja engagera dig politiskt? 

– Så här är det. Jag är här för att ha en bra semester och sen får vi se vad som händer i framtiden. Det finns många trevliga människor här och. Man ska vara snäll.

Så du utesluter inte att du en dag kommer bli politiker? 

– De där frågorna är konstiga. Jag måste backa där. 

Håkan Hallin och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sågs tillsammans på Hallins restaurang i Thailand så sent som i vintras. Då sade han så här till Expressen om mötet:
– Svenskarna drar sig till svenska restauranger här nere i Phuket. Det är inte första gången Jimmie är här och hälsar på, han var här i fjol också. Han bor inte så långt härifrån och känner många svenskar här nere.

På Sverigedemokraternas sommarfestival kommer bland annat Jimmie Åkesson att hålla tal, vilket han gör klockan 15 på lördagen. På lördagen kommer också det nationalistiska bandet Ultima Thule att spela, vilket är ett av Jimmie Åkessons favoritband. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!