Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elisabeth Svantesson (M): ”Tydligt att Löfven är ensam”

Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson går hårt åt regeringen Löfven i Expressen TV.

– Det är tydligt att han är rätt ensam. Och han flörtar då hejvilt med Centerpartiet och Liberalerna som inte är intresserade, säger hon.

Med mindre än fyra veckor kvar till valet ligger Moderaterna på 19,7 procent, enligt senaste Expressen/Demoskop-mätningen.

Partiets partiledare Ulf kristersson får högst förtroende av alla partiledare med 35 procents stöd, enligt en ny Novus-mätning.

På torsdagsmorgonen medverkade partiets ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson i Expressen TV.

”Det mest ineffektiva man kan göra”

Hon riktar flera hårda kängor mot regeringen och anklagar den bland annat för att ha prioriterat fel när det gäller byggsubventioner.

– Det är det mest ineffektiva man kan göra. Pengarna går rakt ner i byggherrarnas fickor och det leder inte till fler bostäder. Den här regeringen har satsat dubbelt så mycket på byggsubventioner som på polisen. Det är ju hål i huvudet, när otryggheten är stor, säger hon.

”Har spenderat för mycket”

I dag möts regeringen i Harpsund och finansminister Magdalena Andersson ska då bland annat redogöra för statens finanser.

Elisabeth Svantesson menar att regeringen försatt landet i ett knepigt läge genom att inte spara mer i ladorna medan konjunkturen varit god och det gått bra för Sverige.

– Mina förväntningar är att Magdalena Andersson kommer att tala om precis som det är. Nämligen att hon har spenderat mycket pengar. Hon har redan intecknat mycket för nästa år. Det betyder att det nästan inte finns något reformutrymme utan allt måste vara fullt finansierat, säger  Svantesson.

Delar inte Centerpartiets bild 

Svenska Dagbladet skriver på torsdagsmorgonen om hur Centerpartiet, som framställer sig som alliansens mest flyktingvänliga parti, samtidigt har lägst migrationsbudget av Allianspartierna.

På frågan om detta är överraskande för henne svarade Svantesson så här:

– Vi har olika syn på hur många som ska komma till Sverige. Vi vill ha en stram migrationspolitik, inte en ansvarslös. Jag menar att vi ska ta emot färre. De som kommer hit ska integreras och snabbt komma i jobb och där delar jag inte riktigt Centerpartiets bild av hur det ska gå till. Jag tror inte att ett lån kommer att vara rätt lösning.